Când devin părinții o ispită pentru cei mici

285
Când devin părinții o ispită pentru cei mici - parintiispita-1402670198.jpg
Indiscutabil, pentru orice părinte responsabil, asigurarea unui stil de viață echilibrat propriului copil ar trebui să constituie o prioritate. Iar când vine vorba de mâncare, nutriționiștii atrag atenția că exemplul părinților este copleșitor. Și asta, din cauză că micuții îi imită pe părinți, în general, dar și în relația cu mâncarea, spun specialiștii Copilul.ro. Dacă părinții vor avea grijă să mănânce sănătos, și cei mici îi vor imita.

Proba de voință

Să presupunem că la școală, copilul va cădea în ispită și va alege, ca și colegii, tot felul de alimente "interzise". Dacă acestea vor lipsi cu desăvârșire din bucătăria familiei, iar părinții le vor explica de ce e bine să le ocolească, rezistența la ispite va fi foarte mare.

Fără exagerări

Anumite alimente nu trebuie interzise, totuși, în totalitate, căci, potrivit medicului M. Bilic, pe parcurs vor apărea frustrări, dar și riscul de a fi considerate tentații irezistibile, pe care copiii le vor căuta cu sau fără voia părinților. Pentru a nu scăpa lucrurile de sub control, copiilor ar trebui să li se explice de ce trebuie să mănânce anumite lucruri și de ce le fac rău altele. Și nu uitați că educarea gustului începe din momentul diversificării alimentației bebelușului.

Răbdare, răbdare…

Aversiunea unui copil față de un aliment apare doar atunci când scuipă respectivul produs. Și chiar dacă l-a scuipat, nu renunțați. Mai încercați de cel puțin încă două ori în acea zi. Dacă nu merge, repetați procesul peste două zile. Abia după 10 zile de încercări nereușite, dacă micuțul tot refuză, puteți încerca un alt aliment. Însă, conform studiilor, doar 2% dintre copii refuză total după toate încercările un aliment nou, mai spune nutriționistul.

Mai ușor cu dulciurile

Cu precădere în primii trei-patru ani de viață, un copil nu trebuie să deprindă gustul dulce. De asemenea, nici sucul de fructe preparat în casă nu trebuie să depășească 125 ml pe zi. Cât privește fructele, acestea nu trebuie băute cu paiul, ci mestecate, pentru valorificarea tuturor beneficiilor! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Diverse : Cine a fost Jack Spintecătorul
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce se tratează cu coji de măr
Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Diverse : Dulciuri raw vegan pentru copii
Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce reguli trebuie să știe orice copil
Pagina a fost generata in 2.4809 secunde