Care e cea mai mare dilemă a gospodinelor de Crăciun

969
Care e cea mai mare dilemă a gospodinelor de Crăciun - 16decfonddilemagospodine-1387216094.jpg

Articole recomandate

De departe, majoritatea gospodinelor se află într-o mare încurcătură când vine vorba să găsească înlocuitori mai… festivi pentru tradiționala carne de porc, nelipsită de pe masa de Crăciun, potrivit obiceiului la români. Dacă însă nu ești o mare fană a cărnii de porc sau dacă pentru masa de Crăciun dorești să gătești ceva deosebit și pentru cei care nu consumă preparate din porc, ai de unde alege cărnuri și sănătoase, dar și norocoase, căci Culinar.ro te ajută în acest sens!
Pește
Pregătește-l la cuptor, pe pat de legume sau umplut, cu sosuri aromate! De asemenea, pentru că are obiceiul de a înota întodeauna înainte, peștele este considerat nu doar o carne sănătoasă, ci și aducătoare de noroc.  În plus, carnea lui, mai ales dacă optezi pentru un pește mai gras (sardine, somon sau macrou), este foarte bogată în omega 3. Nici peștele de apă dulce nu este de evitat. Are carnea mai slabă decât cel oceanic, este bogat în fosfor, calciu și fier. Așadar, nu-ți rămâne decât să alegi câteva dintre nenumăratele feluri în care poate fi gătit, festiv, peștele. Musafirii vor resimți, pe propriul stomac, binefacerile preparatelor din pește și vor spune adio balonării sau altor probleme generate de alimentele grele servite cu predilecție de Crăciun. Alegând pește, te poți declara mulțumită că ai găsit înlocuitorul perfect al cărnii de porc.
Curcan
Chiar dacă curcanul este considerat vedeta mesei de Revelion, o friptură apetisantă, rumenită din carne de curcan nu va supăra pe nimeni, dimpotrivă. În plus, este o importantă sursă de acid folic, zinc, potasiu și vitamine B, despre care se știe că ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Așa că invitații cu probleme cardiace vor avea din ce să se înfrupte, fără să tânjească după carnea de porc. Cât privește rețetele culinare pe bază de curcan, puteți găti de la aperitive dintre cele mai sofisticate, până la rulade, fripturi etc.
Găină
Dacă aveți rude la țară și v-au făcut bucuria să vă trimită o găină, două, ați dat lovitura. Mai ales că, într-o perioadă în care digestia este pusă la grea încercare, carnea de pui sau de găină este mult mai sănătoasă, în special dacă se mănâncă la ore târzii, când digestia cărnurilor roșii (porc, vită, oaie) se face mult mai greu.
Fructe de mare
Dacă ai posibilitatea, cumpără-le cât mai proaspete de la raionul de pește din hipermarketuri, deoarece fructele de mare congelate conțin mai mult sodiu, responsabil de creșterea tensiunii arteriale! Așadar, caută din timp rețete culinare interesante, mai festive, pentru a găti  caracatiță, scoici, creveți și calamar, iar invitații care iau distanță față de carnea de porc vor fi încântați. Așadar, masa de Crăciun poate fi la fel de îmbelșugată și savuroasă chiar și în lipsa tradiționalelor preparate din carne de porc, pentru că acestea pot fi pregătite foarte bine și din alte feluri de carne.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Cum aranjați masa festivă de Crăciun
Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Salată de boeuf aromată
Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Social : O, brad frumos și scump!
Pagina a fost generata in 2.6009 secunde