Concurs Casa Albă a publicat pentru prima dată versiunea lungă a actului de naștere al lui Barack Obama

420
Casa Albă a publicat pentru prima dată versiunea lungă a actului de naștere al lui Barack Obama - 2a15c7daff76569445c2c8043f627d78.jpg
Barack Obama se va exprima miercuri, la ora locală 09.45 (16.45 ora României) în legătură cu controversa privind locul său de naștere, a anunțat Casa Albă, difuzând pentru prima dată versiunea lungă a actului de naștere al președintelui american, provenind din statul Hawaii, transmite Mediafax.

O versiune scurtă a acestui document a fost publicată deja pe Internet de echipa de lui Obama în timpul campaniei prezidențiale din 2007-2008, în timp ce o parte dintre adversarii săi și-au exprimat îndoiala că acesta s-a născut pe teritoriul american și că poate deveni președinte.

Dar această dezbatere a fost revigorată în ultimele săptămâni, în special după ce magnatul imobiliar Donald Trump, care s-a lansat în politică și cochetează cu ideea de a candida la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale din 2012, și-a exprimat îndoiala că Obama s-a născut în Statele Unite.

Casa Albă apreciază că dezbaterea a devenit o "distracție" și speră să îi pună capăt difuzând versiunea lungă a acestui certificat de naștere al lui Obama, a explicat directorul de comunicare al președinției, Dan Pfeiffer.

Această dezbatere "nu este sănătoasă pentru dezbaterea noastră politică", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Obama, Jay Carney, în cadrul unei întâlniri cu presa. Potrivit lui, Obama "vrea să se dezbată problemele care îi interesează pe americani" cu adevărat.

Acest document, care este o fotocopie certificată de statul Hawaii, menționează nașterea lui Barack Hussein Obama în Honolulu, pe insula Oahu, în statul Hawaii, la 4 august 1961 la ora 19.24.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.5769 secunde