Case scoase la vânzare, la doar 500 dolari

1618
Băncile din Statele Unite ale Americii au început să scoată la vânzare proprietățile recuperate de la clienții lor răuplatnici. Deoarece taxele și costurile de întreținere depășesc în multe cazuri valoarea locuințelor, instituțiile financiare au ajuns să solicite prețuri ridicol de mici: între 500 și 3.000 de dolari.
În orașul Flint, din Michigan, 18 case sunt la vânzare la mai puțin de 3.000 de dolari, în Indianapolis sunt 22, iar în Cleveland 46. În Detroit, situația este cu mult mai gravă. 709 imobile au prețuri de listă sub acest nivel. Aici, Century 21 promovează o vilă cu trei dormitoare și un grup sanitar la doar 500 de dolari.
Prețul este incredibil având în vedere că proprietatea a fost achiziționată la finalul lui 2007 cu 72.000 de dolari. Conform analiștilor, toate aceste comunități au fost lovite puternic de criza de pe piața imobiliară, iar prescrierea de ipoteci a transformat băncile în companii de administrare a proprietăților. Aceștia mai spun că adesea este mai rentabil ca băncile să vândă ieftin decât să încerce să crească valoarea unor astfel de proprietăți.
La asemenea prețuri, creditorii nu mai au niciun interes să încerce să obțină vreun profit. Ei vor doar să scape de ele cât mai repede pentru a nu se vedea nevoiți să plătească taxele și administrarea caselor. Cel mai adesea cei 500, 1.000 sau 3.000 de dolari încasați merg direct în conturile agențiilor imobiliare, pentru plata comisioanelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7831 secunde