Câștigătorii Festivalului Mamaia 2011

1047

Articole de la același autor

După trei seri de foc în cursa pentru Trofeul Festivalului Mamaia, s-au desemnat câștigătorii Secțiunii de Interpretare, Creație și Secțiunii Rock Teo Peter, introdusă în premieră în festival. Trofeul Mamaia 2011 a fost adjudecat de compozitorul Marcel Dragomir, pentru piesa "Ciao Amore, Come Stai?", interpretată de constănțeanca Andreea Olariu.

Festivalul Mamaia, care s-a bucurat atât de critici, cât și de aprecieri a avut ca menire "descoperirea noilor talente pe care industria muzicală să le dezvolte în continuare", conform declarației directorului Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia 2011, Cristian Zgabercea.

Anul acesta, vocea puternică a tinerei de doar 15 ani, Andreea Olariu, care a interpretat impecabil piesa lui Marcel Dragomir, a demonstrat că eleganța și timbrul vocal încă sunt apreciate de societatea și cultura românească.

La conferința organizată, ieri, cu prilejul dezvăluirii palmaresului festivalului, Zgabercea a accentuat faptul că, în acest festival, atenția juriului a fost îndreptată spre promovarea tinerilor, și nu neapărat a vocilor deja experimentate, mature, iar mai departe este treaba caselor de discuri, radiourilor să îi mențină în atenția publicului.

"Eu propun artistul crud, pe care industria îl ia și face ce vrea cu el", a declarat directorul turneului.

Câștigătorii pe secțiuni

La Secțiunea Interpretare, au concurat 17 interpreți, iar la cea de Creație, 15 compozitori.

Unul dintre punctele slabe pe care le-a avut festivalul a fost prestația compozitorilor. Sâmbătă, Cristian Zgabercea s-a declarat nemulțumit de piesele prezentate le Secțiunea Creație, fiind selectate pentru finală nouă concurenți la Interpretare și șase la Creație.

"De nouă ani de când conduc acest festival, aceasta este cea mai slabă ediție la Secțiunea Creație. Din păcate, nu putem să ne substituim noi compozitorilor și textierilor", a spus directorul festivalului.

La Secțiunea Interpretare, locul întâi a fost ocupat de Cornelia Goda, în vârstă de 33 ani, din Focșani.

Locul doi l-a obținut Rodica Elena Tudor, de 21 de ani, din Mărginenii de Jos, Prahova, iar locul trei i-a revenit Nicoletei Țiclă, de 22 ani, din București.

La Secțiunea Creație, câștigătorul locului întâi este compozitorul Adrian Romcescu, cu piesa "Sunt gelos". Pe locul doi, se situează piesa "Mereu învingător", aparținând lui Tudy Zaharescu, iar pe locul trei, se află piesa "Doar a ta", creată de Liviu Cocoru, Marius Drăghici, Cătălin Fântâneanu, Cătălin Dumitru, Anamaria Mihaela Popa.

v v v

Referitor la scopul Secțiunii Rock Teo Peter, au fost voci care au susținut că aceasta a constituit salvarea festivalului, dar, pe de altă parte, membrii juriului și-au exprimat intenția, la conferința organizată ieri, de a descoperi trupe rock care să aducă un aer proaspăt în cultura muzicală rock constituită astăzi din formații vechi de peste 30 de ani.

Câștigătoarea premiului Teo Peter este trupa Addiction. La Secțiunea Rock, locul întâi a fost ocupat de trupa Vertigo, locul doi, de trupa Passager, iar locul trei, de trupa Tips.

De asemenea, au mai fost înmânate și premiul Societății Române de Radiodifuziune pentru Secțiunea Interpretare, lui Alin Ignat, și pentru creație, Andreei Olariu, pentru interpretarea piesei "Ciao Amore, Come Stai".

Locurile întâi la Secțiunea Creație, Interpretare și Secțiunea Rock Teo Peter sunt în valoare de 1.500 euro, locurile doi la aceleași secțiuni - 1.000 de euro, iar locurile trei - 500 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 August 2011
Stire din Diverse : Programul Galei HOP
Pagina a fost generata in 0.4763 secunde