Cazare ieftină în septembrie pe litoral oferită de 30 de hoteluri

1237
Cazare ieftină în septembrie pe litoral oferită de 30 de hoteluri - 8bc33f5058873fd28b557a2ba59a8795.jpg
Românii cu buget limitat pot veni la mare, mai ieftin, începând cu data de 1 septembrie și până la jumătatea lunii octombrie, grație programului "Litoral pentru Toți", aflat la cea de-a cincea ediție. Prețul unui sejur de șase zile este cuprins între 159 de lei, la un hotel de o stea, și 495 de lei, la un hotel de cinci stele.

Românii care iubesc litoralul românesc, dar care nu au ajuns până la 1 septembrie la mare pentru că prețurile li s-au părut prea mari, acum au ocazia să se bucure și ei de mare, nisip și puținul soare care a mai rămas, prin programul "Litoral pentru Toți". Programul începe la 1 septembrie și are o dată finală estimată pentru 18 octombrie. "Până în acest moment, sunt disponibile peste 3.000 de locuri de cazare, în ediția de toamnă a «Litoralului pentru Toți», însă lista rămâne deschisă pentru hotelurile care doresc să participe la program", a declarat Cristina Frecea, secretar general Asociația Litoral - Delta Dunării.

Șase nopți la mare cu doar 159 de lei
Față de alte ediții, programul vine cu oferte care cuprind și hoteluri de cinci stele. Tarifele pentru ediția din septembrie-octombrie, sejur șase nopți de persoană, sunt: 159 de lei la un hotel de o stea, fără mic dejun, 189 de lei la un hotel de două stele, fără mic dejun, 249 de lei la un hotel de trei stele, cu mic dejun, 219 de lei la un hotel de trei stele fără mic dejun și 339 de lei tot la un hotel de trei stele, cu mic dejun. Dacă doriți să stați la mare la un hotel de patru stele, plătiți prin programul "Litoral pentru Toți" 399 de lei, cu mic dejun inclus și la unul de cinci stele 495 de lei, tot cu micul dejun inclus. Prețurile de mai sus conțin TVA, precum și 10% comision cedat agenției prin care accesați programul.
Printre unitățile de cazare care oferă un sejur de șase zile la mare la prețuri reduse se nu-mără hotelurile: Saturn - din stațiunea Saturn, Florida, Splendid, Laguna, complexurile Dorna, Modern, hotelurile Riviera, Perla, Oxford - din stațiunea Mamaia, hotelurile Dana, Afrodita, Sandală - din stațiunea Venus, complex Dună-rea, hotelurile Apollo, Olguța - din stațiunea Eforie Nord, hotel Excelsior - din stațiunea Eforie Sud. Și stațiunea Neptun s-a înscris în programul "Litoral pentru Toți", prin hotelul Turist, iar Costineștiul oferă sejururi ieftine de șase zile prin complexul Regal-Belvedere.

Acces liber în muzee, acvariu și delfinariu
Programul "Litoral pentru Toți" din toamnă a fost ieftinit față de ediția din primăvară. "Dacă în iunie, prețul unui sejur la un hotel de trei stele era de 350 de lei, acum e 339 de lei. În prețul de 339 de lei intră comisionul agenției, de 10%, micul dejun și TVA-ul", a declarat președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală. Acesta a mai spus că ar avea nevoie de ajutor din partea autorităților locale și din partea Guvernului pentru a ajuta cât mai multă lume să acceseze programul "Litoral pentru Toți". "Oamenii vin, dar găsesc restaurantele goale sau cu prețuri mari, așa că se duc în hipermarket-uri, își fac cumpărăturile și mănâncă în cameră. Avem cheltuieli mult mai mari pe partea utilităților, deci ar trebui ca autoritățile locale să scadă și ele prețurile la gunoi, irigat spațiu verde, gaze, apă. Ar trebui să se implice autoritățile locale și Ministerul Turismului, astfel încât să avem hotelurile pline de la 1 septembrie", a declarat Bucovală.
O sugestie oferită de Cristian Bărhălescu, președintele ANAT Sud-Est, este facilitarea transportului pentru persoanele care vin la mare în septembrie. "Să vină și Guvernul cu o facilitate, spre exemplu să subvenționeze transportul!", a declarat Bărhălescu. Președintele ANAT Sud-Est a precizat că "Litoral pentru Toți" nu este un program social, ci special făcut pentru cei care iubesc litoralul, dar că nu poate să funcționeze doar cu prețuri reduse la cazare, și fiecare instituție în parte trebuie să facă subvenții.
Petru turiștii care vor veni în septembrie pe litoral, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării dorește să ofere acces gratuit la muzee, acvariu și delfinariu. "Timpul nu va fi unul tocmai bun de plajă, așa că încercăm să le oferim gratuit accesul în diferite puncte de pe litoral", a conchis Nicolae Bucovală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 18 August 2009
Stire din Diverse : Blitz
Pagina a fost generata in 2.2045 secunde