CE anchetează achiziția Sun Microsystems de către Oracle

141
Comisia Europeană (CE) a deschis o anchetă complexă asupra achiziției Sun Microsystems de către Oracle, urmând să prezinte o decizie finală privind această tranzacție până pe 19 ianuarie 2010, potrivit unui comunicat transmis de forul european.
"Ancheta inițială derulată de CE în acest domeniu a arătat că tranzacția ridică temeri serioase privind compatibilitatea cu piața unică, deoarece tranzacția ar uni doi mari competitori de pe piața bazelor de date", se mai arată în comunicatul de la Bruxelles.
Oracle deține prima poziție pe piața de baze de date comerciale, în vreme ce produsul de baze de date MySQL al companiei Sun este lider pe piața bazelor de date open source.
Programele comerciale sunt dezvoltate contra cost de companii, în vreme ce produsele open source sunt dezvoltate de o comunitate de programatori în mod benevol, acestea fiind disponibile publicului larg în mod gratuit în majoritatea cazurilor, utilizatorii putând să le modifice la rândul lor. De obicei, costurile programelor open source sunt percepute în operațiunile de suport și implementare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 07 Septembrie 2009
Stire din Diverse : Cine și cum ne mai calcă pe biți
Luni, 07 Septembrie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.8507 secunde