Ce este kitesurfing-ul și cât costă acest sport extrem

263
Ce este kitesurfing-ul și cât costă acest sport extrem - kitesurfing-1373006071.jpg

Articole de la același autor

Kitesurfingul este un sport extrem și pentru a fi practicat este necesară o stare bună de sănătate și ceva abilități de atlet.

Kitesurfingul sau kiteboardingul reprezintă ultima modă în materie de sporturi extreme. Ideea de a folosi puterea vântului pentru a mări viteza de deplasare și de a sfida gravitația a devenit o provocare pentru surferii împătimiți. Acest sport se aseamănă cu schiul nautic, dar, în locul unei ambarcațiuni, sportivul este tras de un așa zis zmeu (kite), cu ajutorul căruia poate atinge viteze de peste 50 km/h și poate "zbura" până la altitudini de zece metri pentru câteva secunde.

Sunt câteva detalii de care trebuie să țineți cont înainte de a demara aventura nautică. Contează greutatea pe care o ai, curajul de a te lansa la apă și, nu în ultimul rând, echipamentul. Poți să-l închiriezi sau să-l cumperi. Un kite de antrenament costă 100 de euro, o vestă, între 200 și 300 de lei, iar o cască, aproape 50 de lei. Înainte de a face cumpărături, e necesar însă cursul de kite. Costă 280 de euro, durează opt ore și are trei module.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Să ne răcorim cu o înghețată
Pagina a fost generata in 1.8056 secunde