Ce faci dacă nu-ți mai place numele copilului?

674
Alegerea numelui copilului este o sarcină dificilă, o dovedesc și statisticile, care arată că 11 la sută dintre părinți regretă ulterior numele pe care l-au ales pentru odorul lor.

Iată ce poți face dacă nu-ți mai place numele ales:

Pune-i un nume de alint. Având la bază, categoric, numele micu-țului, încearcă diferite alternative care să sune cât mai pe placul tău. Va fi suficient să te joci cu literele și combinațiile din numele ales pentru a găsi varianta care să-ți placă. Iată și câteva exemple care să te ajute în acest demers: Dacă e fetiță și o cheamă Alexandrina sau Alexandra, îi poți spune Alexa, Sandra, Xandra, Ina sau chiar Alex. Dacă e botezată Mariana, o poți alinta Mary, Mara, Maria, Mery. Dacă îl cheamă Robert, îi poți spune Roby sau Boby, iar pe Andrei îl poți striga Andi, Andu, Andru etc.

Mai există o șansă. Întrucât numele de botez nu trebuie neapărat trecut în certificatul de naștere, ai timp până la acest eveniment să te gândești cum ți-ar plăcea să îl mai cheme și să le spui preotului și nașilor alegerea pe care ai făcut-o. Este adevărat că dacă îl vei striga  astfel tot timpul, va trebui să-l înveți să facă față confuziilor de la grădiniță și școală, ceea ce nu e chiar atât de complicat.

Apelează la o schimbare legală de nume. Pentru aceasta trebuie să depui o cerere la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei sau orașului de care aparții ca domiciliu. Ai grijă, totuși, să-i schimbi numele când este foarte mic (cel mai târziu la vârsta de doi anișori). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Convulsiile febrile
Pagina a fost generata in 0.2598 secunde