Ce loțiune de plajă folosim

97

Articole de la același autor

Când alegi loțiunea de plajă, este important să știi cât de mare este factorul de protecție de care ai nevoie, însă, în aceeași măsură, este indicat să optezi și pentru un produs care se potrivește tipului de piele pe care îl ai: uscat, gras sau sensibil. 
Pielea grasă și predispusă la acnee. Dacă ai pielea grasă, primul tău gând ar trebuie să fie să cauți o loțiune de plajă care să nu conțină uleiuri, să nu blocheze porii și să nu irite pielea. Loțiunile de plajă care nu conțin uleiuri sunt pe bază de apă sau de gel; dacă totuși mergi la mare, stai la soare și faci baie de multe ori, alege un produs pe bază de gel, pentru că rămâne mai mult timp pe piele spre deosebire de cele pe bază de apă. Indiferent de alegere, acestea trebuie aplicate mai des decât loțiunile cremă. Ingredientele benefice care protejează sunt oxidul de zinc și dioxidul de titan. 
Pielea uscată și foarte uscată. Pielea uscată are nevoie de o loțiune de plajă bogată în ingrediente emoliente, care să-i ofere suficientă hidratare, dar care și să se absoarbă repede în piele. Câteva dintre acestea sunt glicerina, acidul hialuronic, aloe vera, dioxidul de titan etc. Evită produsele care conțin alcool, pentru că îți pot usca pielea și mai tare și pot declanșa inflamații. Dacă ai o piele extrem de uscată, este bine să aplici mai întâi o cremă de corp. 
Pielea sensibilă, predispusă la iritații. În cazul în care pielea ta este sensibilă, cumpără un produs care conține ingrediente minerale: oxidul de zinc și dioxidul de titan. Acestea sunt mai puțin riscante când vine vorba de iritarea pielii. Loțiunea de plajă nu trebuie să conțină parfumuri, alcool, uleiuri sau vopsele, deoarece pot provoca iritații. Produsele dermato-cosmetice sunt cea mai bună alegere în acest caz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2503 secunde