Ce medicamente nu trebuie să le dăm copiilor

447
Ce medicamente nu trebuie să le dăm copiilor - medicamentebebelusi-1321030207.jpg

Articole de la același autor

Copiii sunt mult mai predispuși să dezvolte efecte adverse la medicamente decât adulții. Așa că atunci când îl tratați acasă, chiar și pentru o simplă răceală sau indigestie, asigurați-vă că pas-tilele cu pricina sunt recomandate copiilor. Cel mai bine este ca acestea să fie luate numai la indicația medicului pediatru. Iată câteva medicamente pe care nu ar trebui să le dați niciodată copiilor mai mici de patru ani.

Aspirina
Nu le dați niciodată copiilor aspirină sau orice medicament care conține aspirină. Acidul salicilic poate duce la apariția sindromului Reye - o boală rară, dar care poate fi fatală.
Nu trebuie să vă bazați pe faptul că medicamentele pe care le găsiți în farmacii fără rețetă nu au aspirină, câteodată aspirina mai este denumită și "salicilat" sau "acid acetilsalicic". Citiți cu atenție etichetele și, dacă nu sunteți convinși că produsul este sigur pentru copil, întrebați medicul sau farmacistul.

Medicamente împotriva vomei
Nu îi dați copilului medicamente împotriva vomei, cu rețetă sau fără, decât dacă pediatrul recomandă în mod expres. Cele mai multe reprize de vomă sunt de scurtă durată și copiii mici le tolerează fără medicamente suplimentare; în plus, medicamentele împotriva vomei pot da naștere la complicații. Totuși, dacă bebelușul vomită și se deshidratează, medicul s-ar putea să vă recomande anumite remedii.

Medicamente pentru adulți
Este periculos să administrați copiilor mici chiar și o doză mică dintr-un medicament pentru adulți. Nu îi dați medicamentul dacă pe etichetă nu este specificată doza potrivită pentru un copil.

Medicamente prescrise pentru alți pacienți
Unele mămici pot cădea în capcana de a le da copiilor lor medicamente care au fost prescrise cu rețetă pentru alți copii cu simptome asemănătoare. Este o abordare complet greșită. Acestea pot să nu aibă niciun efect pentru copilul nostru sau, și mai rău, pot duce la apariția unor efecte adverse periculoase. Administrați doar medicamente prescrise pentru el și pentru simptomele lui specifice.

Medicamente expirate
Aruncați toate medicamentele, chiar dacă sunt luate cu rețetă, atunci când ele au atins data limită de expirare. Ele devin astfel foarte periculoase sau nu mai au niciun efect.

Atenție la doza administrată
Medicamentele care tratează răcelile, de genul paracetamolului, reduc febra și ne liniștesc și pe noi odată cu copilul. Dar nu trebuie să îi dăm niciodată o doză mai mare în speranța că va funcționa mai bine și mai rapid. Medicii stabilesc doza de medicament pe baza greutății copilului și nu a vârstei. Așa că respectați indicațiile lui!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Copiii cu diabet ne măsoară glicemia
Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Stire din Social : Recensământ 2011/ Declarați toți copiii!
Pagina a fost generata in 1.7936 secunde