Ce să nu ratezi dacă ajungi la Herculane

168

Articole recomandate

De ce nu trebuie ocolită această destinație arhicunoscută din România? Motivul este clar: zona are atâtea locuri de vizitat, astfel încât la fiecare nouă vacanță descoperi că nu ai apucat să vizitezi toate obiectivele posibile. 

Sauna naturală din adâncul muntelui

Este vorba despre un tunel lung de 150-200 de metri săpat în stâncă și care se termină cu un loc foarte interesant: o saună naturală. Practic, apa care alimenta bazinele termale de afară vine din acel munte, iar prin anii comunismului, nu se știe cu ce scop, au fost săpate tunelurile acestea mari (printr-un șanț curge apa). Cu fiecare pas făcut spre inima muntelui, aburii erau mai calzi. Din cauza ploilor abundente, cantitatea de apă care iese de acolo este prea mare pentru a putea fi încălzită suficient.

Potrivit Ghidurituristice.ro, fiecare vizită la acest punct turistic are propria savoare. Dacă intenționați un periplu pe acolo, aveți grijă să aveți la dumneavoastră o lanternă și să purtați ceva în picioare.

Dar cum ajungeți la tunel? Nu este complicat, imediat după Hotelul Roman o să vedeți, între drum și Cerna, două bazine cu apă termală. Tunelul este cel care aduce apa pentru acele două bazine, iar intrarea este chiar lângă ele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Să ne răcorim cu o înghețată
Pagina a fost generata in 2.8336 secunde