Ce surse cancerigene își pot face loc în casa ta

159
Ce surse cancerigene își pot face loc în casa ta - sursecancerigene-1414604778.jpg

Articole recomandate

După îndelungi cercetări, specialiștii au ajuns la concluzia că multe dintre produsele pe care le folosim zilnic în gospodărie sunt "vinovate" de producerea cancerului, pe lângă faptul că provoacă alergii, astm sau alte probleme de sănătate. Iată câteva dintre substanțele care pot cauza apariția cancerului, potrivit http://www.clickpentrufemei.ro
Deodorantele de cameră
Mirosul plăcut pe care îl degajă este însă "acompaniat" de naftalină și formaldehidă, ambele cunoscute substanțe cancerigene. Pentru împrospătarea aerului poți folosi uleiuri esențiale, coji de portocale sau săculeți cu potpouri. Dar cel mai important, în loc să acoperi mirosul neplăcut, elimină-l. Aerisește frrecvent încăperile, golește coșul de gunoi de câte ori este nevoie și spală-l de fiecare dată când schimbi sacul.
Soluții anti-molii
Oricât de parfumate ar fi, tot se simte un miros neplăcut care nu este altceva decât insecticid toxic pe care îl inspiri și tu odată cu moliile. Aerisește periodic hainele și păturile de lână. Vara, lasă-le la soare o zi, două. Pune în dulap frunze uscate de tutun, leuștean sau levănțică.
Substanțe adezive și vopseluri
Dacă vrei să renovezi casa, atenție mare la ce materiale cumperi. Verifică ce au în compoziție vopselurile, solvenții și adezivii. Printre substanțele toxice din componența acestor materiale se numără clorura de cobalt, acetatul de 2-etoxietil (2-EEA), cromatul de strontiu, unii esteri ai acidului ftalic, 1-metil-2-pirolidon, 1,2,3 tricloropropan.
Curățatul chimic al hainelor
Unele haine nu se pot spăla și trebuiesc duse la curățătorie. Dar procesul de curățare implică folosirea unor substanțe cancerigene precum percloretilena, benzenul, naftalina și formaldehida. Caută o curățătorie care folosește dioxid de carbon sau "curățare uscată". Lasă la aerisit câteva zile hainele curățate chimic.
Soluțiile de curățat
Majoritatea soluțiilor pentru curățat covoare conțin percloretilenă, care este foarte toxică pentru sistemul nervos și irită căile respiratorii. Alternativă? Pune într-un bol câteva linguri de sare și stropește-o cu apă. Înmoaie o perie în sare și freacă pe toate suprafața covorului. Sau aspiră bine covorul și freacă-l cu o jumătate de varză (crudă) pe toată suprafața. Mobila furniruită se lustruiește frumos cu 2 linguri de ulei de măsline amestecat cu o lingură de oțet și una de alcool.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Cum se plantează pomii, toamna
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Unt de usturoi. La ce îl folosești
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Știați că…
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : De ce schimbă sarea gustul mâncărurilor
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Ați gătit vreodată rață lăcuită?
Marţi, 28 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Din secretele Dietei Mayo
Marţi, 28 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Așa scapi de 500 calorii pe zi
Pagina a fost generata in 5.1346 secunde