Cea mai frumoasă mașină de la expoziția din Mamaia fusese interzisă de Ceaușescu

295
Cea mai frumoasă mașină de la expoziția din Mamaia fusese interzisă de Ceaușescu - f18ca68352536e995e0cea95572067d4.jpg
Unul dintre cele mai interesante autoturisme de epocă prezentate la Exotic Car Show care s-a desfășurat în Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia a fost un Mercedes Ponton 220S din anul 1959. De altfel, ma-șina a și obținut titlul de "Cea mai frumoasă", proprietarul primind o plachetă care atestă premiul obținut. În momentul de față, mașina aparține lui Petre Constantinescu din Sibiu, însă are o istorie fascinantă. În anul 1960, Mercedesul a fost mașina personală a ambasadorului Greciei în România în perioada comunistă. Organizatorii evenimentu-ui susțin că la un moment dat, fostul dictator Nicolae Ceaușescu a interzis, în România, circulația mașinilor care nu erau fabricate la noi în țară. De frică să nu-i fie confiscată, proprietarul de atunci a ascuns-o într-un garaj. Nimeni nu a știut de ea, dar în urmă cu doi ani, mașina a fost descoperită, întâmplător, într-un garaj părăsit de actualul proprietar Petre Constantinescu. Bucuria a fost foarte mare, cu atât mai mult cu cât sibianul este un iubitor al mașinilor de epocă. El a refăcut mașina în totalitate cu piese originale din Germania și a adăugat-o colecției sale.
Sibianul a ținut cu orice preț să participe la expoziția de mașini de anul acesta, de la Mamaia, din dorința de a face o bucurie tuturor turiștilor sosiți pe litoral, care vor să vadă cât mai multe exponate de excepție.
Mai mult, Petre Constantinescu nu a putut veni de la Sibiu la Constanța la volanul autoturismului și a transportat mașina pe o platformă. La finalul concursului, după ce mașina sa a primit titlul de "Cea mai frumoasă", actualul proprietar a spus că va mai veni și la anul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 Iulie 2009
Stire din Diverse : Blitz
Pagina a fost generata in 2.7952 secunde