Cel mai bun sortiment de vin din lume, lângă Constanța

782
2
Cel mai bun sortiment de vin din lume, lângă Constanța - paharedevin-1353655258.jpg

Enologii italieni vor să producă în România cel mai bun sortiment de vin din lume, în apropierea localității Peștera din județul Constanța, cu ajutorul unei investiții sută la sută românești, în valoare totală de 8 milioane de euro, transmite Agerpres.


"Primul sortiment de vin realizat în România pe domeniul Bogdan, în apropierea localității Peștera din județul Constanța, va apărea pe piață în 2013, urmând ca alte șase sortimente de vin să fie produse începând cu 2014. Avem ambiția să producem aici cel mai bun vin din lume, pentru că am găsit un teren foarte bun, mult entuziasm, dar și parteneri interesați nu numai de partea financiară, care este sută la sută românească în acest proiect, ci și de partea calitativă a lucrurilor", a declarat, joi, enologul italian Luca Maroni, la un eveniment de degustare de vinuri italiene organizat la Ambasada Italiei la București.

Specialiștii italieni împreună cu cei români au înființat o plantație de viță de vie de 155 de hectare, de pe care s-ar putea produce două milioane de butelii de vin. Recordul pe care vor să-l doboare enologii italieni constă și în faptul că strugurii vor fi prelucrați prin tehnologii biodinamice.

 


Citește articolul integral…

 

 



Comentează știrea

FONDURI NERAMBURSABILE UE
23 noiembrie 2012
FONDURI UE

2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

TARABOSTES
23 noiembrie 2012
LINGA MEDGIDIA

CHIAR TREBUIE SA FIE TOTUL"LINGA"C-T?.POATE JUD.C-TA! cred ca este un "pic "mai aproape de MEDGIDIA SI DE FRUVIMED??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1908 secunde