Cel mai inventiv oraș din lume: Eindhoven

108
Cel mai inventiv oraș din lume: Eindhoven - eindhovenjpg-1374239061.jpg

Articole recomandate

Pe harta geografică a inovației, Eindhoven este Capitala, deoarece produce 22,6 patente de invenție la fiecare 10.000 de locuitori, potrivit unui clasament realizat de OECD și prezentat de Forbes.com. Eindhoven este un oraș de doar 690.000 de locuitori din sudul Olandei unde se află sediile centrale ale unor mari companii ca Philips, ASML și DAF. Eindhoven este emblematic pentru economia bazată pe cunoaștere, concept care l-a plasat de mai mulți ani în topul Intelligent Community Forum al celor mai inteligente comunități din lume. 

Un alt oraș european prezent în topul celor mai inventive orașe din lume, pe locul 4, este Malmo din Suedia - orașul suedez este unul dintre cele mai tinere din Europa, cu jumătate din populație sub 35 de ani, iar densitatea de brevete este de 6,8 la zece mii de locuitori. Pe locurile doi și trei în lista orașelor cu cei mai inventivi locuitori figurează două orașe americane: San Diego din California și San Francisco.

"În mod surprinzător, nici un oraș japonez nu se află pe lista celor mai inventive 15 orașe din lume, care este dominat de centre din SUA (6), Germania (3) și Suedia (3)", scrie Forbes.

Alte orașe care figurează în topul OECD: Grenoble, Stuttgart, Stockholm, Manheim sau Goteborg, citează realitatea.net.

(Sursa: www.Forbes.com)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4652 secunde