Concurs Cel mai mare furt de coduri PIN din SUA

628
Bancomatele marca Citibank dintr-o serie de hypermarketuri din Statele Unite au fost ținta celui mai mare furt de coduri PIN de la distanță, înregistrat vreodată în SUA, potrivit paginii de internet computer weekly.com, citată de NewsIn.
Din toamna trecută până în primăvară, au fost furate din conturile clienților cel puțin 2 milioane de dolari (1 milion de lire sterline), prin folosirea unor carduri copiate și a codurilor PIN furate.
Frauda a ieșit la iveală după ce hackerii au fost aduși în fața instanței, într-un tribunal din New York, potrivit paginii de internet citate. Numele hackerilor sunt Iuri Rakușcineț, Ivan Bilțe și Angelina Kitaeva, arată computerweekly.com.
Cei trei au fost acuzați de conspirație și fraudă, deși procesul efectiv de hacking se poate să fi fost susținut și din altă parte, de la distanță. Liderul bandei este considerat Iuri Rakușcineț, un ucrainean în vârstă de 32 de ani. Anchetatorii au găsit 800.000 de dolari (400.000 de lire sterline), în numerar, îndesați în pungi, când au percheziționat locuința acestuia din Brooklyn.
Nu se știe câte bancomate Citibank și câți alți clienți bancari au fost afectați de furt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9491 secunde