Cele mai extravagante mâncăruri din lume

305
1

Articole recomandate

Unele popoare preferă doar gastronomia lor și acceptă cu greu orice alt fel de mâncare. De pildă, străinii înghit cu noduri piftia, sângeretele și tochiturile mioritice, iar noi nici nu concepem să ne atingem de preparatele asiatice pe bază de gândaci, câini sau viermi. Rețetele culinare ale lumii sunt foarte diverse. Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai ciudate mâncăruri din lumea largă.

xxx

Danezii mănâncă bere pe pâine. Mai bine zis, jeleu de bere, cu care se unge felia de pâine. Acest fel de mâncare se asortează cu fructe. Românii fac vin din orice fruct, din surcele, din pufoaică. Dar chinezii îl fac din șoareci și îl consumă pe post de tonic. Șoarecii sunt puși la fermentat în sticle cu vin de orez. În Tibet, se bea ceai cu unt de iac. Lăsând la fermentat pâinea veche în apă, rușii obțin o bere foarte căutată vara. Deși se află pe lista alimentelor interzise în Asia, cobra este un ingredient principal în prepararea unei delicatese în Vietnam: cocteil din sânge de cobră asortat cu cobră prăjită. Otrava se scurge din șarpe în vinul de orez și se consumă ca medicament. În anumite state americane, înghețata de vită se prepară din carne de vită marinată, piure, brânză și roșii cherry. În Florida, înghețata de vanilie asortează gustul de hamburger obișnuit. În Texas, s-a inventat berea prăjită. Este vorba de o plăcintă umplută cu bere și prăjită. Ciudățenia gastronomică a englezilor este budinca neagră, care e un fel de salam cu sânge de vită sau porc, plus cartofi dulci, castane, ceapă, fulgi de ovăz. 

Comentează știrea

achat ugg bebe
30 octombrie 2013
achat ugg bebe

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon! achat ugg bebe http://ugg-bebe-pas-cher.northcoastparks.com

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Iulie 2013
Stire din Diverse : Aer mediteranean în grădină
Miercuri, 24 Iulie 2013
Stire din Diverse : Arsuri solare? Așa le tratezi
Miercuri, 24 Iulie 2013
Stire din Diverse : Trucuri culinare
Pagina a fost generata in 3.2891 secunde