Cele mai puțin stresante locuri de muncă în 2013

251
Cele mai puțin stresante locuri de muncă în 2013 - meseriestresanta-1357562810.jpg
CareerCast.com a publicat lista anuală a celor mai puțin stresante locuri de muncă pentru anul 2013, la fel ca și pe cea a celor mai presante dintre acestea.


"Dacă privești lista, ideea este că tot ce vezi acolo sunt locuri de muncă în cadrul cărora oamenii își controlează ziua - lucrând pe cât de rapid simt că e nevoie pentru a fi eficienți", spune Tony Lee, publisher la CareerCast.com. "Nu ai pe cineva care îți respiră în ceafă. Nu există niciun risc din punct de vedere fizic și nimeni nu depinde de tine ca să trăiască mai mult!", continuă el.

Potrivit topului, poziția de tehnician într-un laborator medical are drept principală sarcină manevrarea analizelor de laborator și a informațiilor rezultate din analiza acestor mostre. Din cauza faptului că este foarte important ca aceste analize să fie făcute corect, nu există deadline-uri imposibile.

"Bijutierii lucrează adesea pe cont propriu, într-un mediu unde li se oferă multă flexibilitate", afirmă Lee. "Pentru că beneficiază de expertiză, li se oferă multă flexibilitate și pot lua decizii cu privire la programul de lucru", continuă Lee.

Tehnicianul de dosare medicale are, de asemenea, o meserie relaxantă, potrivit CareerCast.com. La fel ca și munca în laborator, este o activitate importantă, nu permite erori, astfel încât ritmul de lucru este unul mai lent.

În meseria de croitor, marele avantaj este flexibilitatea. Oamenii aduc lucruri, iar croitorul îi anunță când își va termina treaba.

Pe locul întâi în top figurează însă profesorii universitari, aceștia având, potrivit CareerCast.com, cea mai puțin stresantă activitate. "Dacă te uiți la criteriile locurilor de muncă stresante, lucruri ca munca în regim de urgență, cerințele fizice ale activității, condițiile de mediu, riscul de a-ți pierde viața, responsabilitatea față de viața altcuiva, nimic din toate astea nu există aici", spune Lee.

În schimb, la polul opus, printre cele mai stresante meserii din lume se numără cele de militar în misiune, PR Executive, fotojurnalist, reporter la ziar, șofer de taxi sau agent de poliție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Facebook - prieten sau dușman?
Pagina a fost generata in 1.6588 secunde