Concurs Centru de tratament gratuit pentru copiii cu probleme comportamentale

341
Primul centru de educație emoțională și comportamentală pentru copii a fost deschis joi, la București. Instituția aparține Fundației "Salvați Copiii România" și va oferi servicii gratuite de evaluare psihologică și psihiatrică și tratament pentru aproximativ 800 de copii anual.
Centrul are o echipă de 12 specialiști care vor oferi servicii de evaluare clinică psihiatrică și psihologică a copiilor și adolescenților, consiliere și psihoterapie individuală și de grup, programe de dezvoltare de abilități sociale și emoționale pentru preșcolari și școlari, programe educaționale și grupuri de sprijin pentru părinți. De asemenea, în cadrul centrului vor fi desfășurate programe de pregătire pentru profesioniștii din sistemele de sănătate, educație și protecție socială - psihiatri, medici de familie, asistenți medicali și psihologi clinicieni, psihologi școlari, medici de familie si pediatri, asistenți sociali, logopezi.
O bază de date cu privire la copiii cu tulburări comportamentale din România nu a fost întocmită până în prezent, astfel că, prin raportare la datele europene, pentru România estimările arată că 13% dintre copii pot dezvolta o tulburare de anxietate (572.461 copii), 5% dintre copii pot dezvolta ADHD (220.177 copii), iar 3,5% dintre copii prezintă risc de depresie clinică (154.124 copii).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Diverse : Pește gratinat
Vineri, 04 Decembrie 2009
Stire din Diverse : Cum să ajungi investitor imobiliar
Joi, 03 Decembrie 2009
Stire din Diverse : Wowăleu, viața mea!
Pagina a fost generata in 5.8649 secunde