Chec cu lămâie și afine

157
Chec cu lămâie și afine - checcuafine-1376067246.jpg

Articole recomandate

Ingrediente:

4 ouă mari

300 grame zahăr

230 grame unt

320 grame de făină

zeama și coaja de la o lămâie

5 linguri iaurt gras

1/2 linguriță praf de copt

un praf de sare

1 ceașcă de afine

1 lingură de zeamă de lămâie

2 linguri zahăr pudră

MOD DE PREPARARE:

Untul moale se mixează cu zahărul.

Se adaugă ouăle pe rând și batem în continuare până la omogenizare.

Adăugăm sarea, zeama, coaja de lămâie și iaurtul.

Apoi se adaugă făina cernută și amestecată cu praful de copt.

Tapetăm cu hârtie de copt o formă de 17x8x6 cm, turnăm jumătate din cantitatea de aluat și presărăm afinele.

Adăugăm și restul de aluat, nivelăm și dăm la cuptorul încins în prealabil, aproximativ 25-30 minute la foc mediu. Pentru design se pot pune deasupra câteva felii de lămâie.

Când devine auriu, facem testul cu scobitoarea și vedem dacă s-a copt.

Îl scoatem pe un platou și cât este cald turnăm glazura deasupra. Pentru obținerea acesteia, am amestecat zeama de lămâie cu zahărul până devine o pastă omogenă. Se mai poate adăuga zahăr sau zeamă de lămâie până la consistența dorită. Se lasă la răcit și se porționează.

(sursa:www.bucataras.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 August 2013
Stire din Diverse : Atenție, în Bulgaria se fură mașini!
Sâmbătă, 10 August 2013
Stire din Diverse : Importanța masajului la copii
Pagina a fost generata in 2.9087 secunde