BitDefender a întocmit Top 10 amenințări informatice în România în luna august

Cine și cum ne mai calcă pe biți

329
Cine și cum ne mai calcă pe biți - 22c2de9dd51537147e2042c8372d62c5.jpg
BitDefender, producătorul autohton de soluții de securitate, a anunțat topul primelor zece amenințări de securitate în România pentru luna august, clasament dominat în continuare de diferite tipuri de troieni.
Trojan.Clicker.CM este în frunte, cu 12% din totalul sistemelor infectate în România. De cele mai multe ori, troianul este prezent pe website-uri ce conțin materiale ilegale, cum ar fi programe ce distrug sistemele de protecție ale aplicațiilor comerciale, precum și pe website-uri cu material pornografic.
Pe locul doi, Trojan.Autorun.Inf deține un procentaj de 10% din totalul sistemelor infectate în România. Numărul extrem de mare al sistemelor infectate se datorează faptului că troianul este utilizat pe scară largă de mai multe familii malware pentru a se propaga prin dispozitivele detașabile (flash drive sau hard-disc extern). Această metodă este specifică atacurilor tip vierme precum Win32.Worm.Downadup și Win32.TDSS.
După mai mult de opt luni de la prima intrare în clasamentul lunar BitDefender, Downadup ajunge pe locul trei, cu peste 6% din totalul sistemelor infectate. Cunoscut și ca Conficker sau Kido, acesta limitează accesul la site-uri ale producătorilor de soluții de securitate și în plus, cea mai recentă variantă a sa instalează aplicații antivirus false pe sistemele deja infectate.
Clasamentul este completat de codul malware Trojan.Autorun.AET, virusul polimorf Win32.Sality.OG, Trojan.JS.PYV, Trojan.Vb.BO, viermele Win32.Worm.IMStealer.A, virusul Win32.Induc.A, ultimul loc fiind ocupat de viermele Worm. Autorun.VHG.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 07 Septembrie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 2.79 secunde