Circa 10.000 de turiști, așteptați la manifestările organizate de Ziua Marinei Române

355
Circa 10.000 de turiști, așteptați la manifestările organizate de Ziua Marinei Române - ziuamarinei2-1312984419.jpg
Aproximativ 10.000 de turiști sunt așteptați să participe, pe 15 august, la manifestările organizate pe faleza Comandamentului Flotei din Constanța cu prilejul Zilei Marinei Române, transmite Agerpres.Luni, manifestările vor începe la ora 9,55 cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, a marelui pavoaz și cu executarea a 21 de salve de artilerie. Vor urma deschiderea oficială a festivităților, citirea ordinului comun, oficierea serviciului religios de depunere de ancore de flori în mare și exercițiile demonstrative prezentate de militari și nave ale Forțelor Navale.

În acest an, la exerciții vor participa și bricul Mircea, distrugătorul Mărășești și fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria.

Manifestările de pe faleza Comandamentului Forțelor Navale se vor încheia la ora 12,10 cu defilarea gărzii de onoare.

Între orele 13,00 și 15,00, în Portul Tomis vor fi organizate jocuri marinărești, la ora 22,00 va fi aprins pavoazul electric, iar apoi se va desfășura retragerea cu torțe pe traseul portul turistic Piața Ovidiu - Prefectura Constanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Forțelor Navale, Ion Burghișan, repetițiile exercițiilor care se vor desfășura pe 15 august au început de miercuri și vor continua inclusiv duminică după-amiază.

O serie de manifestări culturale și sportive, conexe evenimentelor organizate pe 15 august, au loc zilnic, începând de marți. Printre acestea este Ziua porților deschise, organizată sâmbătă, între orele 9,00 și 17,00, în Portul militar Constanța, unde poate fi vizitată o expoziție de nave și tehnică militară.

Duminică dimineață, la Comandamentul Flotei se vor desfășura ceremonialuri de acordare a unor distincții militare și depuneri de coroane la monumentul Marinarului Necunoscut.

Evenimentele prilejuite de Ziua Marinei sunt organizate de Statul Major al Forțelor Navale, autoritățile locale și portuare, de Asociația Patronală a Operatorilor Portuari și Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt așteptați și președintele Traian Băsescu, miniștri și parlamentari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7752 secunde