Codul bunelor maniere, în era tehnologiei

97
Codul bunelor maniere, în era tehnologiei - codbunemaniere-1373633941.jpg

Articole recomandate

Odată cu evoluția tehnologiei, bunele maniere s-au adaptat contextu-lui. Iată care sunt noile reguli de conduită!

La job. Dacă ești în ședință și toată lumea are laptop-ul în față pentru a lua notițe, nu te lăsa distrasă de navigarea pe net sau alte e-mail-uri. Dacă vrei ca ceilalți să fie atenți la tine și tu trebuie să acorzi atenție celorlalți. Nu purta conversații în aceeași încăpere cu colegii dacă lucrezi într-un birou open-office. Mergi pe balcon, într-o sală de ședințe sau în alt loc în care colegii tăi nu vor asculta ultimele bârfe ale familiei tale.

Reguli de relație pe Facebook. Într-o întâlnire / ședință, nu îți lăsa telefonul la vedere, pe birou, decât dacă aștepți un telefon important, care are legătură cu job-ul! Vei fi tentată să verifici ceasul sau dacă ai primit mailuri noi. Nu te panica dacă cineva nu îți răspunde imediat la sms sau telefon, să insiști cu zeci de telefoane. Ia-ți o marjă de timp și dacă nici atunci nu răspunde și e important, insistă!

Când ești la un spectacol: teatru, operă, film - oprește-ți telefonul sau în cel mai rău caz lasă-l pe vibrații. În orice caz, evită să verifici mesajele noi care intră sau ora, pentru că toată lumea va vedea lumina de la telefon și va fi distrasă.

Social media, arma ta secretă. Nu trimite mesaje scrise cu vești proaste. În cel mai rău caz, sună. Mesajele sunt interpretabile și sunt mult prea impersonale. Nu purta discuții lungi în spațiile publice în care lumea poate asculta fără să vrea conversația ta. Vecina de scaun din troleibuz nu este deloc curioasă ce ai făcut tu aseară la întâlnire.

Ai grijă cine vede și ce vede pe profilul tău de Facebook. Dacă decizi să te împrietenești cu șeful tău, va trebui să filtrezi foarte atent informațiile!

(Sursa: www.cosmopolitan.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8039 secunde