Colecția de vară la cărți, în defilare pe litoral

217
Colecția de vară la cărți, în defilare pe litoral - 87ee3cf48112fd3290871601831017c4.jpg
Pentru că o zi la plajă nu înseamnă doar înot, bronzat, un suc la terasă sau o masă bună la autoservire sau la restaurant, unii comercianți s-au gândit și la "alimentația intelectuală" a turiștilor. Astfel, la intrare în stațiunea Mamaia, un stand de presă aduce în fața turiștilor, pe lângă binecunoscutele reviste și ziare, și câteva zeci de cărți menite a satisface clienți pretențioși, dar și pe cei mai puțin exigenți în ale literaturii.
Astfel, cei care trec pe la stand pot cumpăra cărți de Sandra Brown, care a obținut recent doctoratul onorific în Litere în cadrul Universității Creștine din Texas. Creștin sau nu, un porno de vară nu strică. Cel care le vinde, Ilhan Amet, nu gustă literatura Sandrei Brown, spune că "vorbește prea vulgar". Tot el ne informează că cel mai bine se vând cărțile autoarei Julie Garwood, aflate în topurile
best-seller-urilor. "Crimă din dragoste" are mare aderență la clienți.
Nu sunt uitați nici cei pasionați de magie, care pot achiziționa cărți scrise de penița mistică a Cireșicăi sau a Mamei Lucica. Magia neagră, magia albă, ingrediente care se întrec în exotism, și renumitele practici voodoo sunt doar câteva dintre capitolele propuse de cele două deținătoare ale secretelor universale. Surprinzător, Coelho nu se regăsește printre autorii care spun lumii cum stă treaba.
Nu sunt uitați nici cititorii mai pretențioși, pentru care sunt puse la dispoziție cărți ale lui Aleksandr Soljenițîn. Ele pot fi achiziționate la prețuri destul de accesibile, "Pavilionul Canceroșilor", vol. I și II, costând 29 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Marţi, 14 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 2.3384 secunde