Colegi de ținut la distanță

168
Colegi de ținut la distanță - colegi-1412265330.jpg

Articole recomandate

Poți să incluzi pe cine vrei tu în grupul de prieteni, poți să ai mai multe opțiuni de job-uri, însă nu poți alege colegii de la serviciu, după cum nici nu poți decide dacă îndeplinești sau nu o sarcină dată de managerul companiei. Și cum performanțele tale la birou pot fi influențate și de colegi, trebuie să știi care sunt persoanele de care trebuie să te ferești, fie și emoțional. Iată ce recomandă în acest sens forbes.com:


Bârfitorul
La locul de muncă un singur cuvânt spus aiurea poate face diferența între a respecta un om și a-l face de rușine, mai ales când anumite bârfe sunt dezvăluite după orele de program. O asemenea gură spartă poate fi mai rea decât o informație confidențială apărută pe peretele unei rețelele de socializare. Tocmai de aceea păstrează numai pentru tine anumite detalii personale, precum și secretele care țin de munca ta, departe de acești oameni cu un character îndoielnic.


O ține într-o pauză…
Acest coleg este probabil cel mai amuzant dintre toate persoanele cu care împărți biroul, tocmai de aceea te poate induce în eroare foarte ușor. El este cel care întotdeauna insistă pentru încă o țigară sau încă un pahar de apă, sau pentru a lungi pauza măcar cu 2 minute. Problema este că aceste obiceiuri pot fi ușor de copiat. Tocmai de aceea, bucură-te de prezența lui dacă vrei, dar nu face că el.


Trădătorul
Colegul trădător va fi primul care îi va oferi detalii despre cum îți faci tu treaba, șefului direct. Ce-l face mai periculos este că tu îl crezi prietenul tău, iar el te toarnă cu prima ocazie. În plus, acest om niciodată nu-și va recunoaște greșelile și va căuta mereu în jur țapul ispășitor. Nu ți-ai dori să fii tu acela, nu-i așa? Ai grijă!


Depresivul
Un astfel de coleg nu doar că este plin de angoase, dar ți le va transmite și ție. Ceea ce poate fi nefast atât pentru cariera ta, cât și pentru sănătatea ta mentală. Și după cum deja știi, atitudinea aceasta este contagioasă. Având un astfel de priten la birou, te poate face cu ușurință să vezi lucrurile în negru și să fiți etichetați: cei doi care nu fac decât să-i sece pe alții de energie și să le mănânce timpul. Dacă toate acestea ajung mai sus, reputația ta va avea sigur de suferit. Abține-te și nu te plânge tot timpul alături de colegii de muncă. Mai bine pierzi un astfel de coleg decât să rămâi fără job.


Criticul
Studiile arată că 55% dintre noi avem un coleg care să-ți judece fiecare acțiune. Nu te lăsa târât în dispute pentru că oricum nu vei face decât să-i oferi satisfacție. Dacă va observa că ești imun la spusele lui, mai devreme sau mai târziu va căuta o altă victimă. 


Neseriosul
Este dintre colegii care întotdeauna au nevoie de un salvator, cel care în ajunul unei întâlniri importante îți trimite un mail pentru a te anunța că este bolnav și nu poate ajunge la întâlnire. Indiferent de consecințe evită să intri în parteneriat cu o astfel de persoană total lipsită de încredere. Sau, în cel mai rău caz, pune deadline-uri zilnice, pentru a fi sigur că nu vei fi lăsat baltă în ultima clipă și să pierzi oportunitatea avansării din cauza lui. 


Narcisistul
Nimic nu este mai important pe lumea asta decât propria-i persoană. În cazul în care ai un astfel de coleg bucură-te de povestirile lui, însă nu te aștepta să le asculte și pe ale tale. Doar nu-i oferi ocazia să-și asume meritele pentru rezultatele obținute de ține la birou.


Rivalul
El este colegul care vede orice acțiune ca pe o competiție pe care trebuie neapărat s-o câștige. Cel puțin în acest caz, știi exact cum stai și la ce trebuie să te aștepți. Nu te vei lasă niciodată descoperit având în preajma, în special la serviciu, un asemenea prieten.


Iuda-vânzătorul
Aparent este cel mai bun prieten al tău, cel care este de partea ta de fiecare dată. Însă tot el este și cel care te sapă în fața superiorului și nicăieri această acțiune nu este mai perversă. Fii convins că în timp ce te laudă pentru modul în care ți-ai făcut treaba își stoarce creierii pentru a găsi o modalitate de a se împăuna în față șefului sau cu roadele muncii tale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Social : ANOFM. A crescut rata șomajului
Pagina a fost generata in 2.0972 secunde