Combinații de sezon: vitamine în cocktail-urile de fructe!
102
Articole de la același autor
Vacanța la mare, mai aproape cu Trenurile Soarelui
15 Iulie 2015
Alimentație de sezon. Cura cu pepene
01 Iulie 2015
Unde pot primi turiștii asistență medicală pe litoral
02 August 2015
Sfaturi pentru mamele care vin cu copiii la mare
15 Iulie 2015
Simple sau în combinații dintre cele mai delicioase, sucurile naturale sunt alegerea perfectă pentru o zi toridă de vară.
Datorită efectelor detoxifiante, dar și a vitaminelor pe care le conțin, cocktailul din fructe este o sursă de energie și bună dispoziție.
Fie că alegem fructe autohtone, precum cireșele sau căpșunile, fie că alegem delicioasele fructe exotice, precum papaya sau kiwi, toate acestea conțin un nutrient esențial pentru organism: vitamina C.
"Vitamina C administrată în mod susținut stimulează sistemul imunitar și crește rezistența organismului față de bolile infecto-contagioase, ajută la activarea multor sisteme enzimatice și are un rol important în respirația celulară, este unul din principalii agenți reducători din orga-nism, fiind un bun aliat în lupta împotriva cancerelor.
Are efect anti-stres, facilitează absorbția fierului și, împreună cu acidul folic și vitamina B12, stimulează maturarea eritrocitelor (globulelor roșii), scade colesterolul sangvin și protejează organismul față de substanțele cancerigene", explică dr. Loti Popescu, specialist în cadrul DSP Constanța.
Datorită efectelor detoxifiante, dar și a vitaminelor pe care le conțin, cocktailul din fructe este o sursă de energie și bună dispoziție.
Fie că alegem fructe autohtone, precum cireșele sau căpșunile, fie că alegem delicioasele fructe exotice, precum papaya sau kiwi, toate acestea conțin un nutrient esențial pentru organism: vitamina C.
"Vitamina C administrată în mod susținut stimulează sistemul imunitar și crește rezistența organismului față de bolile infecto-contagioase, ajută la activarea multor sisteme enzimatice și are un rol important în respirația celulară, este unul din principalii agenți reducători din orga-nism, fiind un bun aliat în lupta împotriva cancerelor.
Are efect anti-stres, facilitează absorbția fierului și, împreună cu acidul folic și vitamina B12, stimulează maturarea eritrocitelor (globulelor roșii), scade colesterolul sangvin și protejează organismul față de substanțele cancerigene", explică dr. Loti Popescu, specialist în cadrul DSP Constanța.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015
Duminică, 02 August 2015