Constanța, un oraș dezinteresat de târgurile imobiliare

1195
Constanța, un oraș dezinteresat de târgurile imobiliare - 1757d9028d955d5b9b82e1b42cca0ef1.jpg
Un oraș prea relaxat. Asta avem. Fără a face propagandă, fără a lăuda prea mult demersurile populiste ale guvernului, trebuie să admitem că programul Prima Casă este un punct important pe ordinea de zi a țării – o schemă de sprijin cu bune și rele, deopotrivă.

În București au fost vreo cinci târguri imobiliare, numai în ultimele patru luni, dintre care ultimul, încheiat pe 19 iulie, a fost dedicat în mod special programului Prima Casă. A fost un târg cu bănci, constructori, agenții imobiliare și cu vreo 16.000 de vizitatori, potrivit datelor organizatorilor. "În creștere cu 90% față de ediția precedentă", spun ei și, oricât de publicitar ar suna, chiar nu este un truc de marketing. Confirmă agenții imobiliari constănțeni, care au fost prezenți la toate edițiile târgurilor din capitală.
Interesul este uriaș, toți românii încercând să profite cumva de ieftinirea locuințelor, de sprijinul acordat de stat și de disperarea celor care vând.
Întrebarea firească ar fi: "Noi de ce nu avem târguri imobiliare la Constanța?". Pentru că avem un oraș relaxat, după cum spuneam.
La noi au succes altfel de evenimente – târguri de mașini, de yachturi, produse de lux, test-drive-uri, nopți de shopping.
La acest ultim târg din București au participat și mulți dezvoltatori din alte orașe, dornici să scape de "seceta" provincială.
La aceeași întrebare au un răspuns și cei de la Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, unul dintre cei mai importanți organizatori de târguri și expoziții.
"Nu există un interes prea mare din partea băncilor și IFN-urilor. Sunt foarte amorțite în această perioadă. Răspunsul pe care îl primim este «N-avem buget». Situația este similară și în cazul constructorilor, dezvoltatorilor de proiecte imobiliare și agențiilor. Vom încerca, în septembrie, să punem pe picioare un târg cu tematică imobiliară, pentru a beneficia de programul Prima Casă. Îl vom cupla, cel mai probabil, cu salonul de consultanță, certificare și finanțare, pe care nu am reușit să îl facem în această vară", a declarat, pentru Cuget Liber, Alina Grigorescu, de la departamentul de târguri și expoziții al CCINA Constanța.

300 de case vândute în trei zile
O scurtă radiografie a ultimului târg imobiliar din capitală este un argument irefutabil pentru organizarea unui eveniment similar în Constanța. În trei zile, organizatorii au numărat 16.000 de vizitatori, din care circa 1.000 au semnat contracte de vizionare a locuințelor și în jur de 300 au cumpărat un apartament sau o casă. Evident, urmarea a fost firească – în perioada 18 – 20 septembrie se va organiza încă un târg. No comment.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2971 secunde