Constituția libertății pe internet, la WBF 2009

346
Constituția libertății pe internet, la WBF 2009 - d4cd1a17f398e7b67e973a7efb510968.jpg
Prima ediție a World Blogging Forum, eveniment premium dedicat lumii online, a început luni, 9 noiembrie, și se încheie astăzi, la București, la Palatul Parlamentului. Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine (ASLS) România, cu sprijinul Agenției pentru Strategii Guvernamentale și sub înaltul patronaj al Președinției României. Evenimentul a reunit jurnaliști și bloggeri din 30 de țări, cu scopul de a stabili o serie de parametri ai dezvoltării media online. Alte teme abordate au fost importanța posibilității de a transmite în timp real informații legate de evoluțiile pe plan mondial și ușurința accesului cetățenilor la informație prin intermediul internetului.

Loic Le Meur & Seesmic
Printre participanții la forum se numără și Loic Le Meur, antreprenor de origine franceză, inițiatorul conferințelor Le Web, evenimentul nr. 1 în industria de high-tech, potrivit organizatorilor. Loic s-a declarat deosebit de încântat de inițiativa ASLS de a organiza un astfel de forum și a deschis lucrările acestuia. Loic Le Meur este fondatorul și CEO Seesmic, aplicație ce înglobează Facebook și Twitter și face mai ușoară utilizarea acestora de către împătimiți și oamenii care vor să fie conectați în timp real la noutăți. Aplicația și-a lansat de curând și versiunea în limba română. În intervenția sa, Loic a prezentat utilitatea unor astfel de programe în construirea comunităților online și menținerea unei legături permanente între membrii acestora.
Pe lângă Le Meur, la forum mai participă Zhou "Zola" Shuguang (China - http://www.zuola.com/), Ramon Stoppelenburg (Olanda - http://www.ramonstoppelenburg.com/), Jakub Górnicki (Polonia - http://kosmopolish.com), Dvorit Shargal (Israel - http://blog.orange.co.il/velvetunderground/), Onnik Krikorian (Armenia - http://blog.oneworld.am/), David Sasaki (SUA - http://el-oso.net/blog/), Jeff Jedras (Canada - http://bcinto.blogspot.com/), Petru Terguță (Republica Moldova - http://twitter. com/petruterguta), Mihaela Onofrei (Transnistria - http://transnistria. imagine-romania.ro/) și alții.

"Evenimentul vizează lansarea publică a unei declarații globale a principiilor jurnalismului online, o constituție a libertății pe Internet adoptată la București, la care să adere bloggerii din toate colțurile lumii"
Mihaela Drăghici, președinte ASLS România

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Cu liftul, spre stele
Pagina a fost generata in 2.1361 secunde