Copiii pedepsiți corporal au un coeficient de inteligență mai mic

349
Problema corecției fizice aplicate copiilor a fost dezbătută dintotdeauna și continuă să provoace dispute de ambele părți. Unii susțin că o palmă la fund este doar o formă de disciplinare și nu îi face rău niciunui copil. Ceilalți cred că lovind un copil nu faci educație, ci doar îi dezvolți un comportament violent mai târziu.
Această practică a fost îndelung studiată de către oamenii de știință, iar cele mai recente studii arată că puștii pălmuiți au un coeficient de inteligență mai scăzut decât cei care nu primesc corecție fizică. Dr. Murray A. Strauss, de la Universitatea din Hampshire, a studiat timp de aproape 50 de ani efectele pedepsei corporale asupra copiilor. După ce a eliminat factori precum statutul socio-economic și educația primită de la părinți, care ar putea influența scorurile, cercetătorii au descoperit că IQ-ul copiilor pedepsiți fizic era cu cinci puncte mai mic decât al celorlalți.
"Este chiar o ironie crudă, pentru că se spune că este OK să-i lovești din când în când pe copiii mici pentru că nu își vor putea aminti", spune Straus, "dar studiile arată că este chiar mult mai grav pentru copiii cu vârste cuprinse între doi și șase ani, pentru că ei sunt mai vulnerabili și mai sensibili", încheie omul de știință.
De asemenea, un rol foarte important îl are frecvența cu care este pedepsit astfel cel mic. Se pare că, cu cât se aplică mai des această corecție, cu atât se încetinește dezvoltarea mentală a copiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2648 secunde