Credeai că le-ai văzut pe toate? Care sunt cele mai sinistre locuri de pe Pământ

378

Articole recomandate

Site-ul descopera.ro a făcut un top al celor mai sumbre locuri de pe Pământ. Că sunt în Europa, Asia sau America de Sud, aceste locuri șochează cu detalii macrabre, accentuate de legende și povești urbare înfiorătoare.

Prypiat, Ucraina

Prypiat este un oraș părăsit din Ucraina nordică, în regiunea Kiev, în apropiere de frontiera cu Belarus. Orașul a fost abandonat în anul 1986 din cauza calamității nucleare de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl, care se află la 14,5 km spre nord-vest de localitate. La data de 26 aprilie 1986, ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al Centralei a explodat și toți locuitori permanenți ai orașului și împrejurimilor acestuia au fost evacuați pentru că nivelul de radiație în aria respectivă devenise extrem de periculos. Chiar dacă orașul este în principal nelocuit, câțiva oameni trăiesc încă acolo. O mică parte a orașului a fost restaurată, iar acum acolo trăiește o populație de aproximativ 2.000 de locuitori, inclusiv vizitatori și turiști. Casele ocupate nu sunt diferite față de cele nelocuite, însă pe ele se află scrieri care declară că "proprietarul acestei case trăiește aici".

Domeniul lui Mary King, Edinburgh

Este vorba despre câteva străzi cu trecut sumbru, ascunse în Vechiul Oraș medieval al Edinburghului, din Scoția. Acest loc, unde victime ale ciumei au fost lăsate să moară în secolul al XVII-lea, este cunoscut pentru pronunțatul fenomen poltergeist care se manifestă în limitele teritoriului său. Turiștii care vizitează bizara locație susțin că o entitate invizibilă îi atinge în mod sesizabil. Localnicii cunosc bine fenomenul și susțin că vinovată de acesta se face fantoma unei fete, pe nume Annie, ai cărei părinți au plecat din oraș în anul 1645, lăsând-o pradă ciumei. O mare clădire a fost construită pe "Domeniul lui Mary King" cu o sută de ani mai târziu, iar de atunci locul este bântuit de stafia acestei fete. Spațiul s-a deschis pentru turiști în 2003.

Laguna Truk

O mare parte din fosta flotă aviatică japoneză zace în prezent în adâncurile Lagunei Truk, din Micronezia, aflată în oceanul Pacific, la sud-est de Arhipelagul Hawaii. Fundul acestei lagune este acoperit aproape în întregime de epave ale vaselor de război scufundate în anul 1944, la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Laguna a devenit o mare atracție pentru scafandri, deși mulți se tem de posibila influență nefastă a spiritelor echipajelor care nu și-au părăsit niciodată posturile de lupta. Mai ales că, de-a lungul timpului, mulți scufundători nu s-au mai întors la suprafață.

Catacombele Parisului

Catacombele Parisului reprezintă un faimos osuar subteran, amplasat sub capitala Franței. Pereții lungilor coridoare subpământene sunt înțesați de cranii și oase. Aerul este extrem de uscat și transportă o ușoară "aromă" de descompunere. Abia atunci când pătrunzi în catacombele de sub Paris, începi să înțelegi de ce autori de renume mondial, precum Victor Hugo și Anne Rice, au tratat în celebrele lor ro-mane subiectul acestor temnițe. Galeriile de oase structurate pe trei nivele se întind pe o distanță de aproximativ 187 de kilometri pe dedesubtul întregului oraș, dar numai o mică parte este disponibilă spre vizitare publicului larg. Se spune chiar că legendara poliție subterană patrulează aceste catacombe, deși legiunile de zombie și vampiri par a fi mai potrivite decorului.

Casa Winchester din San Jose, California

Misterioasa casă Winchester este atât o construcție colosală, cât și căminul mai multor mituri și controverse. Se pare că o ghicitoare i-a spus cândva lui Sarah Winchester, moștenitoarea unei companii producătoare de arme, că va fi bântuită de fantome pentru tot restul vieții sale, așa încât va trebui să plece din localitatea natală Connecticut și să călătorească spre vest, unde va avea să construiască o casă foarte mare, a cărei ridicare să dureze pe toată durata vieții fe-meii. Construirea casei a început în San Jose în anul 1884 și nu a încetat timp de 38 de ani, atât cât Sarah a mai trăit. În prezent, clădirea este locuită de fantome ale nebuniei ei: scări care duc spre tavane, uși în mijlocul pereților, candelabre uriașe și cârlige înfipte în grinzi.

Piața de vrăjitorie din Sonora, Mexic

Vrăjitoarele din Sonora stau ca niște stranii statui de piatră și așteaptă răbdătoare în micile lor dughene din piațeta mexicană, veșnic înconjurate de un aer sumbru. Atunci când nu meditează taciturn, își promovează cu pricepere marfa și harul, făgăduindu-le clienților entuziaști și creduli că îi pot scăpa de sărăcie sau de infidelitatea partenerilor de viață pentru numai 10 dolari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Diverse : Curiozități.  Știați că…
Joi, 14 Iulie 2016
Stire din Diverse : Polițiști de tot râsul!
Joi, 14 Iulie 2016
Stire din Diverse : Aventuri în Delta Dunării
Pagina a fost generata in 4.1975 secunde