Cum convingi copilul să renunțe la mâncarea nesănătoasă

58
Cum convingi copilul să renunțe la mâncarea nesănătoasă - mancarenesanat-1405693060.jpg

Articole recomandate

Bacon, pizza cu dublu topping de mozzarella, biscuți cu aromă de brânză, dublu cheeseburger, porție mare de cartofi, cola, chipsuri de cartofi, nachos cu sos de brânză, o cutie de suc de portocale, o porție mare de înghețată de ciocolată, gogoși cu gem… Pare să fie o listă cu mâncăruri preferate de orice copil care… se respectă. De fapt, multe dintre alimentele amintite se regăsesc în dieta zilnică a unui adolescent dependent de junk food. Momentan, pentru tine, ca părinte, nu mai contează de ce și cum s-a ajuns aici. Important este să încerci cât mai repede să oprești acest regim nesănătos. Iată câteva sfaturi care ar putea să te ajute, recomandate de Sfatul.părinților.ro:

1. Identifică alimentele "problemă" pe care le dorești îndepărtate din dieta copilului tău. Dacă vrei să îl educi să nu le mai consume, în primul rând nu le mai cumpăra și nu le mai consuma nici tu.

2. Moderație în toate. Orice aliment consumat în exces va aduce efecte negative asupra sănătății. Nu contează numai calitatea la mâncare dar și cantitatea. Învață-l să consume cât are nevoie și să nu exagereze.

3. Puterea exemplului. Este un prilej bun și pentru ține să îți schimbi obiceiurile alimentare greșite. Fii un exemplu pentru copiii tăi și arată-le ce înseamnă să ai grijă de ține și de sănătatea ta printr-un regim de viață sănătos.

4. Pune accentul pe alimente sănătoase care să satisfacă foamea și să dea energie, nu pe alimente sățioase, grele care satisfac pofte.

5. Încurajează mesele în familie. În primul rând ai controlul asupra mâncării servite, știi că este sănătoasă și proaspătă pentru că ai gătit-o tu. În al doilea rând, eviți mâncatul pe fugă, care de obicei este motivul unor alegeri nesănătoase de alimente.

6. În weekend și oricând aveți timp liber, scoate familia la plimbare și la exerciții în aer liber. Puteți să ieșiți cu bicicleta, cu rolele sau să jucați tenis. Încurajează-ți copiii să facă mișcare.

7. Propune-le copiilor provocarea de a mânca mai sănătos. Transformă această schimbare într-o întrecere. Cu timpul, copiii se vor simți mai sănătoși și, cu siguranță, nu vor mai tânji după eternii cartofi prăjiți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Diverse : Nu tratați copilul ca pe un om mare
Pagina a fost generata in 4.8155 secunde