Cum decorăm o cameră cu tavan înalt

159
Cum decorăm o cameră cu tavan înalt - decoratiunicamereinalte-1374148030.jpg

Articole recomandate

Decorarea interioarelor cu tavane înalte implică o doză mare de creativitate. Amenajarea unei astfel de încăperi nu este mai dificilă decât a unei camere de dimensiuni obișnuite, trebuie doar să alegeți schema de culori, mobilierul și iluminatul ambiental potrivit.

La fel ca în artă și fotografie, împărțiți vizual peretele în trei părți egale atunci când decorați, pentru a vă garanta echilibrul și în cele din urmă, succesul. Privind de jos în sus, încercați să vă imaginați camera ca având trei niveluri de design diferite.

Primul nivel îl puteți decora cu lambriuri, pe al doilea cu tablouri, iar pe al treilea îl veți lăsa așa cum este. Acesta este doar un exemplu aleator, posibilitățile de decorare fiind nelimitate. Mobilierul va fi, de asemenea, plasat în treimea inferioară. Folosiți-vă de acesta și creați puncte focale în încăpere pentru a diminua senzația de intimidare pe care o dă tavanul înalt.

Tavanele înalte dau senzația de spațiu, iar încăperea poate fi percepută mai degrabă o sală decât o cameră de zi. Astfel, pentru ca spațiul să devină unul confortabil, trebuie să aducem vizual plafonul mai jos. Acest lucru îl putem face cel mai bine cu ajutorul culorilor. Tavanul va părea mult mai aproape atunci când acesta este pictat în culori mai întunecate decât pereții.

Grinzile decorative sunt, de asemenea, potrivite pentru tavanele înalte și pot reduce acest efect. Culorile și modelele folosite la nivelul pereților au același efect asupra înălțimii camerei precum dungile orizontale. Acestea extind spațiul vizual și sunt foarte atractive.

De asemenea, puteți picta un singur perete într-o culoare îndrăzneață, iar astfel tavanul și celelalte ziduri nevopsite se vor conecta automat la un nivel diferit. Tapetul și vopseaua nu trebuie să fie aplicate însă și la marginea plafonului. Atunci când decorăm o încăpere cu tavan înalt, picturile nu sunt doar opționale, ele sunt o necesitate. Acestea adaugă viața, elegantă și noblețe, iar în scopul de a reduce aspectul de ziduri înalte, amplasați-le la nivelul ochilor.(sursa:www.incasa.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.5359 secunde