Cum învață copiii să vorbească

292
Felul cum deprind bebelușii limbajul a rămas pentru mulți specialiști încă necunoscut. Recent, s-a constatat că ei învață să vorbească mai ales citind pe buzele celor din jurul lor. În jurul vârstei de șase luni, copiii trec de fixarea insistentă cu privirea a ochilor celor din jur la o observare specifică a mișcărilor buzelor celor care vorbesc cu ei. Începând de atunci, "bolboroselile" celor mici încep să fie înlocuite de pronunțarea unor silabe și apoi a primelor cuvinte.

Cercetătorii americani cred că bebelușii învață cum să își modeleze buzele pentru a emite fiecare dintre sunetele pe care le emit cei din jur, atunci când vorbesc. Procesul este foarte rapid - e nevoie de numai câteva luni pentru ca un copil să deprindă mișcările buzelor care îi permit să emită sunetele de bază ale vorbirii.

La vârsta de un an, aceste mișcări sunt deja însușite și copiii încep din nou să îi privească pe ceilalți în ochi, cu excepția cazurilor în care aud sunete nefamiliare; atunci, privesc din nou mișcările buzelor, încercând să deprindă pronunțare acestor noi sunete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Risotto cu broccoli la cuptor
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Tarte cu piure de spanac
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Papaya îi ferește de răceală pe cei mici
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Brioșe cu morcov și mărar
Pagina a fost generata in 1.5675 secunde