Cum poți să-i depistezi pe cei mai tentanți angajatori

86
Cum poți să-i depistezi pe cei mai tentanți angajatori - angajatoritentanti-1409235407.jpg
Desigur, cea mai la îndemână sursă rămâne internetul. Însă, din păcate, problemele legate de site-urile de recrutare sunt nenumărate și ele pornesc de la cât de reale sunt anunțurile de recrutare și până la forma și modelul standardizat pe care trebuie să îți faci CV-ul. Ca să nu mai vorbim de anunțurile fantomă ale companiilor "confidențiale" și până la siguranța în care sunt stocate informațiile despre fiecare persoană, susțin specialiștii www.consilieriincariera.ro. Interesul acestor site-uri pare a fi mai degrabă în construirea bazelor de date și în vânzarea spațiului dedicat publicității pentru procesele de recrutare ale companiilor, decât în crearea unui spațiu destinat cererii și ofertei pe piață forței de muncă. S-ar părea că în spatele acestor servicii de recrutare nu există expertiză de HR.

Iată ce recomandă ei pentru a reuși, totuși, să-i depistezi pe angajatorii cei mai buni:

Trucul companiilor

În cele mai multe dintre cazuri, pentru un post vacant, se ajunge și la 2000 de aplicanți. Site-urile de job-uri arată cu degetul către angajator, spunând că el nu utilizează filtrele necesare pentru a interzice accesul aplicanților ce nu au profilul solicitat. Pe de altă parte, companiile filtrează candidații, însă după expirarea anunțului de recrutare, preferând astfel să își completeze bazele de date.

Pentru a evita să te pierzi în bazele de date: Folosește site-urile de job-uri pentru informare și, în măsură în care ți se permite de către platforma respectivă, transmite-ți propriul CV către angajator. Așa vei avea posibilitatea să te diferențiezi.

Verifică, verifică, verifică…

Urmărește anunțurile de recrutare și contactează compania pentru a verifica autenticitatea acestuia și pentru a transmite direct CV-ul tău.

Caută persoanele de contact

Folosește rețelele de socializare profesională și contactează persoanele decidente din compania angajatoare. Caută persoană din spatele anunțului de recrutare.

Utilizează în paralel și alte canale prin care poți ajunge la angajatori: companii de recrutare, consilieri în carieră, networking, participarea la evenimente în domeniul respectiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5865 secunde