Cum să ai o casă "Zen"

355
Cum să ai o casă

Articole recomandate

Dar ce înseamnă o casă "Zen"? Nimic altceva decât liniște, calm, căldură și armonie. Potrivit www.casa-gradina.ro., este destul de ușor să ai o casă Zen. Culmea este că nu sunt necesare investiții, secretul constând în organizare, simplitate și cât mai multe elemente care au legătură cu natura. Iată ce trebuie făcut pentru a crea o asemenea atmos-feră în propria locuință:
Alege culorile pământului
"Zen" nu înseamnă să trăiești într-o mănăstire. Dimpotrivă, înseamnă să poți sărbători fiecare moment al vieții tale", spune un dicton care dă esență acestei filozofii de viață. Până la urmă, culorile pământului sunt cele care aduc armonia într-un interior. De precizat că aceste culori de pământ se prezintă în toate nuanțele posibile de maro și verde. 
Adaugă galben și auriu
De precizat că tonurile cele mai li-niștitoare pentru pereți sunt verdele deschis, turcoaz deschis, culorile nisipului și bejurile, dar și o paletă neutră de culori derivate de la pământ. Adaugă accente de lemn negru sau maro închis și folosește contraste, iar armonia din locuința ta va fi una specială.
Alege materiale naturale
Totul, din cauză că materialele naturale sunt cele care vin direct din natură. Acestea sunt: lemn, in, bumbac, lână. 
Cât mai puțină mobilă
Avem obiceiul să adunăm mobile și obiecte, deseori inutile. O casă "Zen"   este o casă aerisită, cu mobilă puțină, care să fie perfect utilă, cu sertare și dulapuri ordonate, dar niciodată înghesuite. Nu degeaba se spune că într-un loc înghesuit nu există mișcare, iar acolo unde nu există mișcare, nu există viață. 
Simplitate și lumină
Decorul simplu, armonia între obiecte sunt secretul care asigură ca o locuință să fie "Zen". Să ai în vedere că într-o casă Zen e nevoie de strălucire, dar strălucirea nu înseamnă lumină puternică, orbitoare. Unul dintre lucrurile cele mai importante este să existe lumină acolo unde ai nevoie de ea. Lumina difuză este la fel de potrivită, dar și veiozele cu lumină care proiectează umbre pe pereți. 
Plante
Adu cât mai multe plante în casă, dar nu-ți transforma locuința într-o seră. Bambusul este esențial într-o casă Zen, dar la fel de benefice sunt și plantele cu frunze rotunde și plăcute la atingere. Și elementele de apă sunt la fel de importante pentru cămin, iar un acvariu este ideal. Ca o concluzie, principiul de bază al unei case "Zen" este să combini toate elementele: apa, aerul, pământul și metalul, dar să le pui în valoare prin foc, care, pentru o asemenea locuință, este reprezentat de lumină. 
Truc!
Păstrează curățenia și menține aerul proaspăt cu arome naturale, căci în acest fel vei definitiva o casă "Zen".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Plante rezistente la frig
Marţi, 19 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi canapeaua extensibilă
Pagina a fost generata in 3.3485 secunde