Cum să faci singur o capcană eco pentru țânțari

335
Cum să faci singur o capcană eco pentru țânțari - capcanatantari-1408022061.jpg

Articole recomandate

Dacă te-ai săturat de țânțari și nu vrei să blochezi aerul curat cu o plasă împotriva insectelor, poți construi o capcană, urmând sfaturile Casa.mea.ro de mai jos:

Pentru o capcană eficientă și eco, ai nevoie de următoarele: o sticlă de plastic de 2 litri, un cutter sau cuțit bun , 200 ml apă călduță, 50 grame zahăr, un gram drojdie, câteva ziare sau o folie neagră din plastic.

Odată procurate aceste lucruri, nu-ți rămâne decât să treci la treabă.

Pasul 1: Scoate dopul sticlei de plastic. Taie treimea superioară a sticlei (partea cu dopul) cu un cutter sau cuțit și nu arunca partea superioară detașată.

Pasul 2: Amestecă 200 ml apă călduță cu 50 grame zahăr și toarnă amestecul în sticla rămasă după tăiere.

Pasul 3: Când amestecul de apă și zahăr se răcește, adaugă un singur gram de drojdie pulbere sau o bucățică de drojdie proaspătă. Nu este nevoie să amesteci din nou.

Pasul 4: Întoarce partea superioară a sticlei cu gaura pentru dop în jos și înfige-o în sticla plină cu apă, zahăr și drojdie. Ar trebui să obții un aspect de pâlnie, care dă într-un recipient cu lichid. Gâtul sticlei nu trebuie să atingă lichidul de pe fundul sticlei, pentr ca insectele să poată intra pe acolo spre moarte.

Pasul 5: Înfășoară sticla în ziare sau folie neagră pentru ambalat.

Pasul 6: Plasează capcana într-un colț întunecat al casei și așteaptă la pândă prada bâzâitoare. Amestecul de apă, zahăr și drojdie va atrage țânțarii, care vor intra în capcană prin gâtul inversat al sticlei, dar nu vor mai putea ieși. Drojdia fermentează cu apa și zahărul și produce alcool, care amețește țânțarul, care nu mai poate zbura și cade în lichid, problema fiind astfel rezolvată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 August 2014
Stire din Diverse : Dietele-minune ale vedetelor
Miercuri, 13 August 2014
Stire din Diverse : Ați gustat omletă cu dovlecei?
Pagina a fost generata in 2.6399 secunde