Cum să-ți alegi parfumul care ți se potrivește

157
1
Un parfum, la fel ca sufletul pereche, trebuie să-ți semene, dar să te completeze în același timp, să fie suficient de bun pentru a te putea afișa cu el în societate și să îți dea "acel ceva" special, fără să te schimbe sau să transmită semnale greșite despre tine.

Dintre toate parfumurile existente, există un parfum care să te reprezinte întru totul, să fie perfect absorbit de PH-ul tău și care să te convingă că nu merită să fie înlocuit cu nimeni altul.


1. Află care sunt categoriile de bază ale parfumurilor

Pentru a face o alegere personală reușită, este necesar să cunoști foarte bine care sunt categoriile de bază ale parfumurilor, ca apoi să le înțelegi derivatele. Există par-fumuri fresh, florale, orientale și lemnoase, cu subcategorii distinc-te: floral-orientale, florale discrete, lemn uscat etc.

2. Învață rolul notelor unui parfum

Toate sortimentele de parfum au trei tipuri de note: de vârf, de mijloc și de bază. Notele de vârf sunt reprezentate de aroma pe care o percepi imediat ce pulverizezi parfumul și sunt cele care dispar în scurt timp. Notele de mijloc se simt imediat după evaporarea celor de vârf, fiind nucleul care ajută baza parfumului să își men-țină intensitatea în timp. Ele încep să se simtă după 30 de minute de la aplicare, așa că asigură-te că aroma de bază îți place cel mai mult înain-te să dai verdictul. Cu cât trecerea de la o notă la cealaltă se simte mai puțin, cu atât parfumul este conceput mai bine.

3. Alege concentra-țiile parfumului în funcție de pielea ta

Există două tipuri prin-cipale de concentrații ale parfumurilor, apa de parfum (aroma mai pu-ternică) și apa de toaletă (mai puțin persistentă). Dacă pielea ta este mixtă spre grasă, aroma va rezista mai mult pe piele. Așadar, evită apa de parfum pentru notele puternice, înecă-cioase. Poartă-le doar în con-centrația diluată, de toaletă.

Dacă ai pielea uscată, apa de toaletă nu rezistă prea mult, de aceea este recomandat să optezi pentru apa de parfum sau folosirea simultană a loțiunii de corp/gelului de duș cu aceeași aromă.

4. Adaptează parfumul per-sonalității tale

Acum că știi cum să alegi un parfum prin criterii tehnice, este momentul să iei în calcul și factorul "personalitate". Aromele fresh sunt ușoare și energizează, având deseori note citrice. Dacă ești veselă, activă, jucăușă și nu îți plac mirosurile înțepătoare, un parfum fresh te caracterizează pe deplin.

Dacă ești elegantă, feminină, romantică și pasională, te identifici cu aromele florale (iasomie, trandafir, gardenia, iris etc). Ești o tipă sofisticată și încrezătoare în forțele proprii? Atunci ți se potrivesc aromele orientale, de chihlimbar, mosc, vanilie sau cuișoare.

Aromele lemnoase caracterizează femeile grijulii, cu spirit liber și senzuale, având deseori note de patchouli, lemn de santal sau de cedru. (Sursa: www.eva.ro)


Comentează știrea

Iuliana
10 aprilie 2013
parfumuri

Uneori e mai simplu sa te duci pe un site specializat in parfumuri cum e aoro.ro si sa te lasi purtat de inspiratie.

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Diverse : Bebe doarme. Somnul îl face mare?
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi masa de lucru a copilului
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Diverse : Învață să faci economii!
Pagina a fost generata in 1.3252 secunde