Cum să-ți faci acasă un odorizant de cameră ecologic

188
Cum să-ți faci acasă un odorizant de cameră ecologic - cumparfumezinatural-1409009531.jpg

Articole recomandate

Este adevărat, odorizantele de cameră din comerț emană parfumuri care mai de care mai plăcute, însă, de cele mai multe ori, conțin substanțe care, atrag atenția specialiștii, în timp pot afecta sănătatea. În plus, s-a constatat că aceste substanțe sunt dăunătoare și mediului. 


De aceea, se recomandă ca persoanele care doresc să-și parfumeze locuința să opteze pentru deodorantele naturale, fără efecte adverse pentru sănătate. E nevoie doar de puțin efort pentru a le… fabrica în propria locuință, cu costuri foarte mici. 


Simplu, ieftin si sănătos! Un astfel de deodorant de cameră natural poate fi realizat din bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale. Datorită faptului că bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplăcute, acesta este folosit de multă vreme ca o metodă la îndemână pentru împrospătarea aerului din locuințe, dar și pentru curățenie sau igienă personală. 


Iată și rețeta: Se toarnă bicarbonat de sodiu într-un borcan, de preferat cu o formă interesantă, în care apoi veți turna circa opt picături de ulei esențial, în funcție de cât de puternic doriți să fie mirosul. Găuriți apoi capacul borcanului, iar dacă doriți ca aspectul să fie cu adevărat special, lipiți deasupra hârtie decorativă sau material textil. 


Cât privește uleiurile naturale care se pretează a fi folosite pentru un odorizant ecologic de cameră, puteți opta pentru lavandă, bergamotă, citrice, trandafir. 


Având în vedere că mirosul durează câteva luni (dacă se estompează, nimeni nu vă oprește să mai adăugați, din când în când, câteva picături de ulei esențial), chiar merită efortul. Însă, de departe, avantajul este că fiind un produs natural, sănătatea familiei și, mai ales, a copiilor, nu este afectată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : A furat un parfum dintr-un supermarket
Pagina a fost generata in 1.6479 secunde