Cum se prepară cafeaua turcească originală
Articole recomandate
Pe cei care țin să pregătească o asemenea minunăție îi ajutăm cu următoarea rețetă, recomandată de Culinaria.ro:
Ingrediente: 3-4 lingurițe de cafea proaspăt măcinată, 2 lingurițe de zahăr sau miere, 200 ml apă, un praf de sare, lapte și frișcă (opțional). Mod de preparare: Puneți apă în ibric (nu mai puțin de 75 ml, dar nici mai mult de 200 ml), zahărul sau mierea, sarea și jumătate din cantitatea de cafea. Puneți ibricul la fiert pe aragaz (tradițional, se face pe nisip încins) și stați cu ochii pe ea. Când începe să se umfle, amestecați puțin și luați-o de pe foc. Adăugați imediat restul de cafea și amestecați din nou. Pentru ca zațul să se lase pe fundul ibricului, adăugați o linguriță de apă rece. Lăsați cafeaua la infuzat câteva minute, acoperită, apoi turnați-o în cești și serviți-o fierbinte.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 02 August 2013
Marţi, 14 Ianuarie 2014
Luni, 09 Decembrie 2013
Vineri, 25 Octombrie 2013
Vineri, 25 Octombrie 2013
Marţi, 16 Iulie 2013
Joi, 28 Martie 2013