Cum se prepară cafeaua turcească originală

595
Cum se prepară cafeaua turcească originală - 16ianprepararecafea-1389895139.jpg

Articole recomandate

Pe cei care țin să pregătească o asemenea minunăție îi ajutăm cu următoarea rețetă, recomandată de Culinaria.ro:
Ingrediente: 3-4 lingurițe de cafea proaspăt măcinată, 2 lingurițe de zahăr sau miere, 200 ml apă, un praf de sare, lapte și frișcă (opțional). Mod de preparare: Puneți apă în ibric (nu mai puțin de 75 ml, dar nici mai mult de 200 ml), zahărul sau mierea, sarea și jumătate din cantitatea de cafea. Puneți ibricul la fiert pe aragaz (tradițional, se face pe nisip încins) și stați cu ochii pe ea. Când începe să se umfle, amestecați puțin și luați-o de pe foc. Adăugați imediat restul de cafea și amestecați din nou. Pentru ca zațul să se lase pe fundul ibricului, adăugați o linguriță de apă rece. Lăsați cafeaua la infuzat câteva minute, acoperită, apoi turnați-o în cești și serviți-o fierbinte. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Cu ce se poate înlocui cafeaua
Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Când ajunge cafeaua un medicament
Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.3516 secunde