Concurs Cumpărături de criză

612
E criză în imobiliare. Dar nu pentru noi. Noi nu vindem nimic. Noi vrem să cumpărăm, deci… we rule! Acum decidem la ce preț vom cumpără, când ne vom muta și ce vom alege.
Iată, în continuare, câteva reguli pe care ar trebui să le urmați, dacă aveți de gând să vă cumpărați o casă, în vremuri de criză:

1. Nu vă grăbiți. Căutați cât mai multe oferte, vizitați locuințele.
2. Negociați dur. Pe lângă reducerea de piață, de cel mult 20%, puteți obține lejer încă 10 – 15%, deoarece mulți proprietari sunt disperați și trebuie să accepte.
3. Fiți atenți la calitatea locuințelor. Ce e ieftin nu e neapărat și bun.
4. Nu vă lăsați păcăliți. Mai ales în timp de criză, escrocii profită de graba cumpărătorilor și vânzătorilor.
5. Căutați zonele bune. Chiar dacă apartamentele și casele din zonele slab cotate sunt ceva mai ieftine, merită să cheltuiți cu 5.000 – 10.000 euro mai mult pentru o locuință dintr-o zonă bună. Piața se va reglementa, în cele din urmă, și atunci investiția se va fi dovedit inteligentă.
6. Verificați și comportamentul financiar al viitorilor vecini. Dacă sunt rău platnici, mai ales în condițiile actuale de criză (șomaj, salarii mai mici), riscați să rămâneți fără căldură sau apă caldă împreună.
7. Nu semnați contractele înainte de a fi siguri că aveți banii. Multe bănci pot să vă respingă cererile de finanțare, chiar dacă vi le-au aprobat, într-o primă fază. Luați în calcul toate taxele, impozitele și comisioanele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4194 secunde