Concurs Cursuri de limba română pentru etnicii din Bulgaria

746

Articole de la același autor

Potrivit www.divers.ro, elevii de etnie română din Vidin și Silistra, Bulgaria, beneficiază, în perioada 1 februarie - 30 iunie 2009, de cursuri interactive de limba română organizate de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Țării în parteneriat cu Comunitatea Românilor din Bulgaria (CRB). Informația a fost transmisă de "Romanian Global News", care citează Institutul Cultural Român.
Cursurile fac parte din programul multianual "Școala românească în Bulgaria", inițiat în 2006, sub genericul "Limba română, pașaport european al românilor din Bulgaria".
Susținute de profesori de etnie română din Bulgaria și de doi profesori de limba română din România, cursurile oferă noțiuni de lexic românesc, corectitudine gramaticală, morfologie și stilistică românească, conversație.
Cursurile reprezintă totodată o ocazie de a intra în contact cu limba română literară. Suportul pentru curs va fi atât tradițional (carte), cât și audio/video.
După estimările asociațiilor românești, numărul românilor din Bulgaria se ridică la aproximativ 150.000 de persoane. În prezent, în Bulgaria nu există învățământ primar și secundar în limba română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7689 secunde