De ce chelesc bărbații

571
2
De ce chelesc bărbații - barbatchelie86599300-1363817612.jpg
În timp ce Alopecia androgenetică este motivul numărul unu pentru care bărbații se confruntă cu căderea părului, nu este și singurul.

Diferite afecțiuni medicale, cum sunt infecțiile: hipotiroidism, herpes și alte infecții fungice, pot cauza căderea părului. Anumite medicamente, cum sunt cele care subțiază sângele, medicamentele pentru gută și prea multă vitamina A pot cauza pierderea bruscă sau anormală a părului. Acest lucru se poate întâmpla și în urma unei diete drastice, unei schimbări hormonale bruște, chimioterapie sau radiații.

Stresul emoțional și intervențiile chirurgicale pot provoca, de asemenea, căderea părului, însă acest lucru se poate observa abia la 3-4 luni de la data când a avut loc evenimentul stresant. 

Stresul poate cauza o încetinire a creșterii părului nou, deoarece un număr mare de foliculi piloși intră în faza de odihnă.

Alt mod în care bărbații își pierd părul sunt factorii de stres mecanic asupra scalpului sau părului. Purtarea de cozi, bentițe sau pălării strâmte care trag de păr pot răni scalpul, cauzând pierderea permanentă a acestuia.

Comentează știrea

ademirator
26 martie 2013
proverb romanesc:

"desteptul cheleste, curvarul albeste iar prostul ramine cum l-a facut ma-sa!"

Simionescu
20 aprilie 2016
Tratament caderea parului

Si eu am avut probleme cu caderea parului acum 1 an. Am luat o luna follixin si nu mai cadea asa rau. Apoi cand n-am mai luat a reinceput sa cada :(

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Martie 2013
Stire din Diverse : ORANGE intră pe piața TV
Pagina a fost generata in 1.3997 secunde