De ce nu mai ai chef de sex?

459
De ce nu mai ai  chef de sex? - sex-1362402822.jpg
Nu mai ai chef de sex? Nu e de bine. Tulburările de libidou, dispareunia, dismenoreea sau eventualele abuzuri sexuale pot fi de vină. 


Libidoul suferă și din cauza noastră 

Problemele de libido pot fi atât fizice, cât și psihice. Alcoolismul, obezitatea și anemia sunt factorii fizici cei mai importanți responsabili pentru scăderea libidoului. De asemenea, mai sunt și anumite tumori ale glandei pituitare ce determină creșterea prolactinei și astfel, scăderea libidoului.

Unele medicamente prescrise, în special antidepresivele, scad nivelul hormonilor de testosteron, de care au nevoie ambele sexe pentru a-și menține o viața sexuală activă.

Factorii de natură psihologică ce influențează libidoul includ depresia, stresul și confuziile legate de orientarea sexuală. Oricine se confruntă cu lipsa dorinței sexuale ar trebui să ia mai întâi acești factori în considerare.

Nu există niciun remediu magic pentru un libidou scăzut. Deși testosteronul a fost identificat ca un hormon cheie ce îmbunătățește apetitul sexual al unei femei, doctorii ce au prescris femeilor suplimente de testosteron în ultimii 30 de ani au constat că efectul acestora este minim și provoacă creșterea părului facial, îngroașă vocea și mărește clitorisul.

Dispareunia

Există însă și o serie de probleme sexuale specifice femeilor. Ele pot apărea la orice vârstă. Una dintre acestea este dispareunia, ce caracterizează actele sexuale dureroase. Orice parte a organelor genitale poate provoca dureri în timpul sexului, inclusiv pielea din jurul vaginului. (sursă: www.csid.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Martie 2013
Stire din Fun : Părintele, client fidel
Pagina a fost generata in 0.2304 secunde