Concurs Destinații de vacanță pentru un buzunar "crizat"

593
Destinații de vacanță pentru un buzunar
Nu vă garantăm 100% că destinațiile următoare sunt chiar cele pentru un buzunar… de criză, dar colegii de la descopera.ro ne asigură că dacă vom căuta cu atenție printre ofertele agențiilor de turism vom putea găsi și sejururi până în 500 de euro. Acum vedeți dvs. dacă după ce adunați și transportul, și banii de shopping ai nevestei, și alte… neprogramate ar putea fi acestea destinații de criză.
Bulgaria. Pentru o incursiune printre vestigii cultural-istorice și imagini de neuitat, se impune o incursiune cu piciorul, bicicleta sau automobilul în inima Balcanilor. Vizitați Veliko Tarnovo, vechea reședință a țarilor bulgari, cu fortărețele sale de pe vârfuri de deal și peisajul uluitor oferit de Mânăstirea Preobrajenski. Capitala Sofia adăpostește cea mai extravagantă catedrală din Balcani, faimoasa Catedrală Alexander Nevski, muzee etno-grafice și arheologice, precum și galerii de artă atractive, toate obiectivele enumerate putând fi întâlnite într-un tur de doar 10 minute în centrul orașului vechi. Orașul Plovdiv deține vestigii și ruine străvechi construite în perioada Imperiului Roman.
Lituania. De două ori mai mare decât Belgia (să luăm doar un exemplu), Lituania are în schimb prețuri de două ori mai mici decât țara care găzduiește sediul Uniunii Europene. Adăugați aici și faptul că această țară, pe nedrept necunoscută, de la Baltica, posedă o istorie atât de veche și bogată, încât însemnările despre ea nu au loc nici în camera de lectură de la British Library din Londra. Misteriosul avanpost catolic din nordul dominat de slavii ortodocși a făcut parte în trecut din fosta Uniune Sovietică.
Polonia. O incursiune în interiorul granițelor Polonei este nimic altceva decât o călătorie momentană în timp și istorie, cu scurte escale în lumea actuală, modernă și atrăgătoare. Vizitarea orașelor Cracovia sau Varșovia oferă sentimente unice, presărate cu frânturi de legende și povești străvechi. Dacă vă pasionează explorarea pe cont propriu (și bine faceți), închiriați o mașină (nu costă deloc mult) și începeți o aventură de-a lungul coastei Mării Baltice. Aventura trebuie neapărat să includă un popas în Gdansk, vechi centru al Ligii Hanseatice. Dacă vă pasionează călătoriile montane, îndreptați-vă spre sudul țării, unde Munții Tatra oferă peisaje spectaculoase, accesibile prin trasee montane bine marcate și amenajate.
Majoritatea clădirilor, castelelor și străzilor vechi din Polonia sunt incluse în patrimoniul mondial al UNESCO. Tot aici merită amintite fostele lagăre de exterminare construite de naziști la Auschwitz și Majdanek, adevărate testamente în memoria victimelor Holocaustului.
Croația. Tara celor 1.000 de insule, cunoscută mai mult după denumirea de Croația, a devenit în ultimii ani o apreciată destinație pentru mii de turiști din Europa de Est, între care românii ocupă un loc fruntaș.
Odată ajunși pe tărâmuri croate, nu ratați o incursiune în așa-numitul Trogir, denumit "Orașul Muzeu", datorită concentrației de castele, biserici vechi și turnuri impozante. Trogir este declarat site UNESCO. Orașul Rovinj, adăpostește Biserica Sf. Euphemia, locul fiind printre altele o atracție vie pentru artiști din lumea întreagă care se strâng aici pentru a contempla, picta și crea inspirați de casele vechi și străzile pitorești ale orașului. Vizitați și orașul Sibenik! Are peste 1000 de ani vechime și puteți admira în incinta sa unele dintre cele mai prețioase edificii arhitecturale de pe întreaga Coastă Dalmată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Martie 2011
Stire din Diverse : Târg handmade
Pagina a fost generata in 2.8087 secunde