Destinații de week-end

61
Destinații de week-end - destinatiidevacanta-1368794662.jpg
Vacanțele care durează doar un weekend au avantajele și dezavantajele lor. Nu putem să nu ne gândim la faptul că durează, poate, mult prea puțin, însă bugetul necesar este mult mai mic, iar în câteva zile poți surprinde cele mai frumoase și mai pitorești locuri ale unui oraș.

Marile capitale europene sunt mult prea vaste și pline de obiective turistice pentru a fi vizitate doar două nopți și trei zile. Însă există o mulțime de locuri în Europa unde te poți simți bine timp de câteva zile. Publicația Lonely Planet recomandă cinci destinații de vacanță unde veți putea petrece, oricând, un weekend de vis, iar alegerile lor ni se par perfecte. Prin urmare, încotro?

Jerez de la Frontera, Spania

Spania este o țară mult prea mare pentru a fi vizitată într-o săptămână. Chiar și două sau trei săptămâni ar fi prea puține, dacă ne gândim că sudul Spaniei nu seamănă, aproape deloc, cu nordul acestei țări, că sud-estul Spaniei este impregnat de cu totul alte culori decât restul țării, iar Madridul este un oraș mult prea mare pentru a fi ignorat de către turiștii dornici de a gusta, puțin, din stilul de viață spaniol. Așa că orașul Jerez de la Frontera este destinația perfectă de weekend pentru cei cărora le este dor de Spania, dar nu au îndeajuns de mult timp și nici un buget pe măsură pentru a rămâne uitați într-una dintre cele mai frumoase țări din Europa.

Perugia, Italia

În orașul medieval Perugia, aflat în inima regiunii italiene Umbria, arhitectura din secolul XIII se îmbină cu stilul de viață modern datorat zecilor de mii de studenți. Distracția este omniprezentă, iar muzeele și galeriile de artă găzduiesc opere de o mare valoare. Galleria Nazionale dell ˆ #ˆUmbria vă pune la dispoziție colecții de artă care datează din perioada bizantină. Fontana Maggiore reprezintă un adevărat teatru în aer liber, unde actorii sunt chiar locuitorii orașului și turiștii dornici de distracție. Tinerii cântă la chitară, plimbările în familie se încheie cu prăjituri delicioase, iar bărbații se bucură de încă un espresso pe terasele din această zonă a orașului. Pentru a mânca ceva tradițional și de sezon, încercați Ristorante dal Mi ˆ #ˆCocco.(sursa:www.romanialibera.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2435 secunde