Din secretele întreținerii chitului de rosturi

331
Din secretele întreținerii chitului de rosturi - intretinerechit-1406901521.jpg

Articole recomandate

Decizia de a aplica un nou strat de chit trebuie să aducă cu sine și folosirea unui nou produs, de o calitate mai bună. Unele chituri de rosturi sunt impermeabile și nu reacționează în contactul cu apa sau petele, iar altele sunt foarte fine și își pierd din pigment la fiecare spălare. Potrivit specialiștilor Priceput.ro, pentru a îndepărta stratul de chit murdar sau alterat, se folosește un instrument potrivit ca duritate și dimensiune. În magazinele de materiale de construcții vei găsi ceva dedicat acestei activități. În caz contrar, poți încerca îndepărtarea chitului cu ajutorul unui cuțit sau al unei șurubelnițe. Lucrează cu atenție și evită marginile plăcilor de gresie sau faianță, deoarece se pot ciobi sau crăpa foarte ușor. După ce ai îndepărtat chitul, aspiră bine rosturile pentru a elimina orice urmă de praf sau resturi. Aplică stratul nou conform instrucțiunilor și bucură-te de schimbare.

Metoda de aplicare. Este foarte important să respecți indicațiile de amestec și de aplicare a chitului. În general, potrivit Priceput.ro, acestea sunt notate foarte clar pe cutia de ambalare a produsului. Prepară amestecul măsurând cantitatea de chit și cantitatea de apă aferentă și omogenizează-l bine cu ajutorul unui malaxor sau mixer. După aplicare, îndepărtează surplusul cu mare atenție, pentru a nu rămâne denivelări sau porțiuni mai înalte decât placa de gresie.

Tehnici de curățare. Este bine să cureți o pată de îndată ce o observi, cu atât mai mult atunci când este vorba de substanțe colorate (cafea, suc de roșii, cola, sosuri etc). Lăsate mai multe ore, acestea pătrund în textura materialului și vor fi foarte greu de curățat. În ceea ce privește gresia, este bine să ai grijă ca apă cu care speli să fie mereu curată și în combinație cu un detergent special pentru gresie.

Evită folosirea detergentului sau a altor produse alternative de curățat. Cea mai bună variantă o reprezintă mopul cu aburi. Temperatura foarte ridicată a apei va distruge microbii și orice urmă de murdărie. După fiecare duș este bine să ștergi faianța cu un burete uscat și să permiți o aerisire cât mai bună a băii. Surplusul de apă pătruns între plăcile de faianță va duce la apariția mucegaiului.

Protejează zona de intrare cu un covor, în special în perioadele umede. Eventual, păstrează la îndemână o lavetă sau un mop pentru a curtată petele de murdărie și noroi imediat după apariție. În comerț există mai multe produse pentru curățarea chitului de rosturi. Acestea sunt substanțe acide, cu un grad ridicat de periculozitate. Este bine să ceri sfatul unui specialist înainte de cumpărare sau să achiziționezi produsul recomandat de producătorul chitului pe care l-ai folosit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 August 2014
Stire din Diverse : Fiat și Chrysler fuzionează
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Diverse : Pata de culoare din casa ta
Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Diverse : Mese de bucătărie în trend
Vineri, 01 August 2014
Stire din Diverse : Zilele Prieteniei, pe plaja Modern
Pagina a fost generata in 4.6008 secunde