Dispozitiv de monitorizare a copiilor

289
O brățară de monitorizare de la distanță a copiilor, cu ajutorul căreia părinții pot afla instan-taneu localizarea exactă a acestora, va fi pusă în vânzare anul acesta, în Marea Britanie și SUA, la prețul de 200 de dolari, informează AFP.
Brățara, numită "num8", fabri-cată de compania britanică Lok8u, este conectată la un sistem prin satelit, care are o precizie de localizare de trei metri. Brățara este dificil de dat jos, însă dacă micuțul va reuși acest lucru, dispozitivul va trimite automat un mesaj de alertă pe telefonul mobil al părintelui, împreună cu o hartă cu localizarea exactă, numele străzii și codul poștal.
În condiții normale, când copilul poartă brățara, părin-tele poate solicita printr-un sms informații referitoare la locul în care micuțul se află. De asemenea, părintele poate predefini un perimetru, un fel de "barieră invizibilă", iar în cazul în care acesta va fi depășit de copil, se va de-clanșa automat trimiterea unui sms de alertă.
Brățara funcționează trei zile fără reîncărcare, iar părinții care vor dori să o folosească vor trebui să plătească un abonament lunar de 10 dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4919 secunde