Doar două mall-uri s-au deschis în provincie, în semestrul I

267
Doar două mall-uri s-au deschis în provincie, în semestrul I - e1523f05b5135f8c5b464a15c9d3567d.jpg
Țineți minte cum spunea Dexter că a fost o zi proastă pentru știință? Ei bine, o mare parte dintre investitori pot spune că a fost un an prost pentru mall-uri.
Potrivit unui studiu realizat de Colliers, în semestrul I s-au deschis mall-uri ocupate în proporție de numai 40-60% în orașele de provincie. În Capitală, deși cererea a fost puțin mai mare, unele mall-uri s-au deschis deși aveau un grad de ocupare de numai 50%.
Concluzia – "criza economică a avut un impact negativ nu doar asupra numărului de proiecte de retail livrate, ci și asupra gradului de ocupare la inaugurare".
Rata de neocupare, care în ultimii ani se situa aproape de zero, a crescut și pe princi-
palele artere comerciale, nu doar în mall-uri. În București, spațiile neocupate, pe principalele bule-varde, însumau circa 4.000 mp, adică 5% din stocul total.
Situația se regăsește și la Constanța, unde numărul spațiilor scoase la închiriere a crescut semnificativ din cauza retragerii din business sau relocării în spații mai ieftine a foștilor chiriași.
Potrivit Colliers, "criza economică a generat scăderi substanțiale ale vânzărilor retailerilor, care nu au mai fost dispuși să se extindă. Cele mai afectate au fost vânzările de electrocasnice, care au scăzut chiar și cu 50%. Cel mai stabil segment a fost cel alimentar".
Astfel, dacă în Capitală s-au livrat circa 66.000 mp de spații de retail în S1, în provincie au apărut doar două proiecte noi, însumând numai 15.000 mp (Era Shopping Park Oradea și Galleria Suceva).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 August 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 2.3261 secunde