Dobrogea cu aromă de cafea

752
Dobrogea  cu aromă de cafea - dobrogeacuaromadecafea-1531837779.jpg

Articole de la același autor

Dobrogea prinde aromă de cafea la Corretto, cafeneaua "altfel" din strada Țepeș Vodă nr. 14A, Constanța, astăzi, începând cu ora 11.30. Constănțenii și turiștii sunt invitați la evenimentul "Dobrogea cu aromă de cafea", un regal adus Dobrogei în an centenar, un moment inedit scos din "sipeturile pline cu sineturi" ale istoriei, o lume veche, dar înnoită prin forma de prezentare și promovare.

Barista Ștefan Dinescu-Crăciun, care este fondatorul cafenelei "altfel", Corretto și gazda evenimentului, alături de Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art, și Stănică Enache, președinte Inomar Cluster, va vorbi despre istoria cafelei, tehnică și picanterii și va prezenta publicului o nouă cafea cu gust dobrogean, cu sare de mare și sirop de lavandă.

Această nouă cafea cu influențe marine și iz de istorie va purta numele marelui cărturar care a iubit Dobrogea atât de mult încât a decis să-i poarte numele, Marin Ionescu - Dobrogianu. Despre cărturarul Marin Ionescu-Dobrogianu a fost invitat să vorbească prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, care este un adevărat cunoscător al acestui personaj marcant: "Marin Ionescu și-a adăugat numele de Dobrogianu, tocmai pentru a arăta atașamentul deosebit și dragostea față de străvechea provincie dintre Dunăre și Marea Neagră". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7271 secunde